Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria nuk është kërcënuar nga kriza e borxhit

Kristalina Georgieva
Foto: Twitter /KGeorgieva

Bullgaria nuk ndodhet para rrezikut nga kriza e borxhit si rezultat i politikës së saj koherente dhe konservatore. Këtë e deklaroi Kristalina Georgieva – drejtoreshë e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) në përgjigje të një pyetjeje të "Bllomberg TV Bulgaria" gjatë konferencës së shtypit për mediat bullgare.

Shefja e fondit theksoi se Bullgaria e kalon më lehtë krizën sesa shumë shtete të tjera. Sipas saj është e rëndësishme që vendi të ketë plane serioze, stabile dhe interesante për këtë se si ta përdorë resursin evropian, që të ketë një ekonomi më konkurruese dhe dinamike.

Georgieva vuri në dukje se FMN-ja pret një rritje negative pa precedent të ekonomisë globale prej 4.4% gjatë vitit 2020.


Më shumë nga rubrika

Fermerët bullgarë duan të merren parasysh ndryshimet rajonale në politikën bujqësore të Bashkimit Evropian

Fermerët duhet të jenë në zemër të reformës së parashikuar të politikës bujqësore, ku ata do të vazhdojnë të marrin një ndihmë financiare, por me kushte të barabarta dhe procedura të lehtësuara. Kjo është e parashtrirë  në planet e ardhshme të Politikës..

botuar më 21-04-17 8.15.PD

Një platformë e ardhshme do të afrojë shkencën dhe biznesin

Shkenca bullgare është në një nivel të lartë dhe ka se çfarë t’u propozojë si investitorëve kombëtarë, kështu dhe investitorëve të huaj. Por, që të mund t’i tërheqë, ajo ka nevojë prej një transferimi efektiv të teknologjive. Por, a janë krijuar kushte,..

botuar më 21-04-16 7.15.PD

Bullgaria po vazhdon të importojë sasi të konsiderueshme prej frutash dhe perimesh

Vetëm 26% e mollëve dhe 36% e domateve të ofruara në tregun bullgar prodhohen në vend. 64 për qind importohen nga Turqia, Greqia dhe Maqedonia Veriore. 55% e trangujve janë prodhim bullgar dhe 45% importohen. 55% e patateve nuk janë bullgare, sipas..

botuar më 21-04-15 10.19.PD