Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Fantazi me peshk” në “Festivalin e kuzhinës danubiane” në qytetin Ruse

Foto: arkiv

Një “meny të posaçme danibiane” krijuan dhe formuan hotelierët dhe pronarët e restoranteve me idenë të tërheqin më shumë miq në qytetin ruse të shtrirë buzë lumit. Menyja në fjalë do t’i tërheqë turistët me gjellë të përgatitura me peshkun tipik për këtë lum – krap, dhe peshk të bardhë. Rajoni është i njohur me recetën e vet origjinale për supë peshku, e cila është e pranishme në menynë e pjesës më të madhe të restoranteve vendase. “Menyja danubiane “ do të prezantohet më 24 tetor në qytetin Ruse në kuadrin e “Festivalit tradicional të kuzhinës danubiane”. Festivali do të përputhet me garën e sivjetshme  “Në majë të thikës”. Në të nxënës nga Gjimnazi Profesional  në Turizëm  “Ivan Pavllov” do të demonstrojnë imagjinatën e vet si dhe talentin kulinar.

Më shumë nga rubrika

450 leva /230 euro/ mesatarisht pritet që të harxhojnë bullgarët në ditën e të premtes së zezë

Kalimi i orëve sa më të gjata përpara kompjuterit ose pajisjes mobile, padyshim që çon deri në një ndryshim të zakoneve të shumta të krijuara në jetën e përditshme. Mes tyre kuptohet është dhe pazari, të cilin ne e realizojmë gjithnjë e më shumë online,..

botuar më 20-11-27 7.15.PD

“Nata e Shkencëtarëve” në një format online dhe me një mundësi të zgjeruar për të marrë pjesë

Institucione arsimore nga 25 vendbanime në vend, mes të cilave Sofja, Plovdivi, Stara Zagora, Ruse, Varna, marrin pjesë në programin e sivjetshëm të “Natës Evropiane të shkencëtarëve” 2020. Për shkak të pandemisë botërore nga Covid-19, ngjarja do të..

botuar më 20-11-27 5.25.PD

Çdo vit mbi 1 000 000 gra bullgare i nënshtrohen dhunës

Më 25 nëntor e gjithë bota shënoi Ditën Ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave. Data është e caktuar nga Asambleja e Përgjithshme e Këshillit të Përgjithshëm të OKB-së gjatë dhjetorit të vitit 1999. Atëherë Organizata Botërore u bën thirrje..

botuar më 20-11-26 1.25.MD