Tani për tani shkollat në Bullgari nuk do të mbyllen

| rinovuar më 20-10-27 11.40.PD
Ministri Vëllçev
Foto: BGNES

469 janë nxënësit e infektuar me Covid-19 deri tani, 453 janë mësuesit e sëmurë. Këtë e deklaroi para televizionit Nova Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev. Përqindja e mësuesve të sëmurë është më e lartë, sepse në përgjithësi ata janë më pak sesa fëmijët. Mësuesit sëmuren kaq sa edhe njerëzit e tjerë aktivë të kësaj moshe.

Sistemi nuk është i izoluar nga gjithçka që ndodhet në vend. Më lehtë është t’i mbyllim shkollat, por kjo do të thotë të sakrifikojmë pak a shumë të drejtën e fëmijëve për t’u arsimuar, shtoi Vëllçev.

Zgjodhëm variantin për t’u vepruar në mënyrë lokale, do të jetë gabim po të merren vendime të përgjithshme. Ka pragje të infeksionit, të shpallura nga Ministri – në rast se 15% prej mësuesve dhe nxënësve në një shkollë mungojnë për simptoma të ngjashme me Covid-19, shkolla mbyllet, respektivisht – 20% prej nxënësve në klasë, rikujtoi Ministri.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 267

Parashikojnë TVSH zero për vaksinat kundër Covid-19 Korrigjimi në Ligjin për TVSH-në është parashtruar në Parlament, ndërsa përmasa do të jetë në fuqi deri në fund të 2022-ës, transmetoi BTA. Kryeministri Bojko Borisov deklaroi më herët se..

botuar më 20-11-29 5.35.MD
Godina e Akademisë Ushtarake Mjekësore

Një grup i dytë vullnetarësh do t’i ndihmojnë mjekët në spitalet ushtarake

Një grup i dytë prej ushtarakësh nga formacione të ndryshme ushtarake të ushtrisë bullgare do të përfshihen nga 30 nëntori në luftimin e Covid-19, duke i ndihmuar mjekët e Akademisë Ushtarake Mjekësore. Vullnetarët janë shpërndarë në Akademinë..

botuar më 20-11-29 4.47.MD

Parashikojnë TVSH zero për vaksinat kundër Covid-19

Korrigjimi në Ligjin për TVSH-në është parashtruar në Parlament, ndërsa përmasa do të jetë në fuqi deri në fund të 2022-ës, transmetoi BTA. Kryeministri Bojko Borisov deklaroi më herët se vaksinimi kundër Covid-19 do të jetë falas dhe sipas..

botuar më 20-11-29 2.44.MD