Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shtrëngojnë masat antiepidemike në Bullgari

Foto: arkiv

Nga 29 tetori deri më 12 nëntor me urdhër të ministrit të shëndetësisë profesor Kostadin Angellov pezullohet frekuentimi i shkollave për nxënësit e gjimnazeve dhe për studentët. Anulohen të gjitha veprimtaritë jashtë klasës në prani të nxënësve. Anulohet frekuentimi edhe në klasat e qendrave për zhvillim personal.

Kongreset, konferencat, seminaret, ekspozitat, shfaqjet teatrore, koncertet etj., mund të zhvillohen vetëm nëse vendet janë të zëna deri në 30 për qind.

Veprimtaritë sportive organizohen pa publikë me përjashtim të Turneut Ndërkombëtar Sofia Open 2020, ku spektatorët duhet të qëndrojnë në distancë nga dy vende boshe midis njeri-tjetrit.

Pezullohen vizitat në klubet e natës, diskotekat dhe lokalet në të hapur.

Restorantet në të mbyllur duhet të sigurojnë distancë nga 1.5 metra midis frekuentuesve.

Anulohen ekskursionet dhe vizitat e organizuara në objektet turistike.

Në tregjet vendosen rregulla për distancë dhe për lëvizjen në një drejtim.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 271

Parlamenti miratoi propozimin e qeverisë për të përfshirë Bullgarinë në marrëveshjet e BE-së për blerjen e vaksinave kundër COVID-19 Vaksina nuk do të përfshihet në kalendarin e imunizimit të Bullgarisë. Ajo do të vendoset vetëm pas pëlqimit..

botuar më 20-12-03 7.30.MD
Ministri Angellov

Vaksinimi kundër COVID-19 vetëm me pëlqimin e informuar

Parlamenti miratoi propozimin e qeverisë për të përfshirë Bullgarinë në marrëveshjet e BE-së për blerjen e vaksinave kundër COVID-19 Vaksina nuk do të përfshihet në kalendarin e imunizimit të Bullgarisë. Ajo do të vendoset vetëm pas pëlqimit të..

botuar më 20-12-03 3.37.MD

Komisioni Evropian ngriti padi kundër Bullgarisë për shkak të ndotjes së ajrit

KE-ja ngriti padi para Gjykatës së BE-së kundër Bullgarisë për shkak të moszbatimit të vendimit të Gjykatës për cilësinë e ajrit atmosferik dhe shkeljen e vazhdueshme të vlerave të lejuara të grimcave të pluhurit. Kërkesa mund të çojë në vendosjen..

botuar më 20-12-03 3.28.MD