Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

1 nëntori është dhe dita e gazetarisë në Bullgari

Foto: arkiv

Më 1 nëntor sipas traditës festohet Dita e Gazetarisë Bullgare. Festa shënohet që nga viti 1907 në ditën e festës kishtare të mrekullibërësve Kozma dhe Damjan, të zgjedhur si ditë të shoqatës së parë gazetareske në Bullgari - Shoqata e Gazetarëve të Kryeqytetit.

Kryetari i parë i Shoqatës, e cila është themeluar gjatë vitit 1905, është gazetari bullgar dhe publicist Josif Herbst, i cili u ka lënë si trashëgimi brezave të ardhshëm maksimën: “Askujt për të kënaqur, askujt në kundërshtim”. Sot të drejtat profesionale, sociale dhe sindikaliste të gazetarëve tek ne janë prioritet në punën e Lidhjes së Gazetarëve Bullgarë, në të cilën anëtarët e kolegjiumit anëtarësojnë mbi parimin vullnetar.


Më shumë nga rubrika

Fëmijët e talentuar në gjendje jo të barabartë prapë do të kenë shans për zhvillim

Para 14 vitesh Mihaella Stojkova bashkë me një mik të saj vendosën të bëjnë të lumtur jetimë në qytetin Burgas. Kështu   filloi një nga fushatat më të mëdha bamirëse në vendin tonë. Disa vite më vonë Mihaella krijoi Shoqatën “Operacion Arushka prej..

botuar më 21-04-20 7.15.PD

115 vjet aviacion bullgar

Më 20 prill në vitin e largët 1906, një dekret i Mbretit Ferdinand shënoi fillimin e aviacionit bullgar përmes krijimit të Departamentit të Aviacionit. Muzeu Bullgar i Aviacionit na kujton këtë, si dhe faktin se bullgarët fluturuan për herë të..

botuar më 21-04-20 6.35.PD

Nevojiten vendime të përgjegjshme për të mbështetur biznesin në krizë

Gjatë ditës së fundit të punës nga java e kaluar qeveria në dorëheqje paraqiti në Kuvendin Popullor një projekt-plan për rindërtimin e Bullgarisë. Tema u bë shkak për polemika të pafund mes deputetëve të porsazgjedhur. Disa nga forcat politike e..

botuar më 21-04-19 3.25.MD