Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U nda nga jeta regjisori i zërit Dimitër Pallashev

Foto: arkiv

Në moshë 80 vjeç sot vdiq kolegu ynë shumëvjeçar, regjisori i zërit në BNR Dimitër Pallashev, i cili ka punuar  edhe me ekipet e “Radio Bullgarisë” në gjuhë të huaja. Dimitër Pallashevi ishte një person i shquar  krijues, një nga themeluesit e Klubit "Rodno radio" (Radioja amtare)  me një kontribut të rëndësishëm në mbledhjen dhe ruajtjen e historisë së Radios Kombëtare Bullgare.

Ai e quante  veten  "dinosaur",  sepse u kishte dhënë dëgjuesve të BNR më shumë se 40 vjet të jetës së tij, së pari si operator  i zërit- montazhier, më pas si regjisor  i zërit dhe autor i programeve për filatelinë.

"Duhet të zhvillohesh vazhdimisht për t'u dhënë dëgjuesve një produkt cilësor. Kur kam mësuar kolegë, gjithmonë u kam thënë atyre "Cilësia e punës suaj duhet të jetë “6+","6" unë nuk pranoj!"  /6 është nota më e lartë në sistemin shkollor bullgar/, kishte thënë Dimitër Pallashevi në një intervistë për Radio Bullgarinë.

Qoftë e ndritshme rruga jote, Mitko!


Më shumë nga rubrika

Daniel Gahr – konsulli i ri i nderit i Bullgarisë në Gjermani

Megjithëse konsujt e nderit nuk janë pjesë e stafit të administratës diplomatike, që përfaqëson interesat e një shteti në territorin e një shteti tjetër, roli i tyre në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare nuk është fare i pakët. Sipas Ligjit të Shërbimit..

botuar më 20-12-02 6.15.PD

Najden Todorov: “Rezultati i mirë vjen vetëm kur talenti është i gërshetuar me disiplinë”

Drejtori i Filarmonisë së Sofjes Najden Todorov u kthye nga Stambolli, ku drejtoi një koncert të orkestrës së Filarmonisë “Borusan” me soliste violinistja virtuoze Midori. “Jam shumë i lumturuar nga kontakti im personal me Midorin dhe për këtë se ajo..

botuar më 20-11-30 12.09.MD

Cvetana Videva – kontesha e qeramikës bullgare

Para vitesh gjatë gërmimeve pranë kompleksit të tempujve nga eneoliti Dollnosllav në rrëzat e malit Rodopa, Cvetana Videva zbuloi enë prej qeramike që datojnë 6 mijëvjeçarë më parë. Sendet në duart e saj jo vetëm që ishin të bukura, por rrezatonin..

botuar më 20-11-27 6.15.PD