Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shkupi ngrin investimet në Centralin Atomik Elektrik “Belene”

Foto: expert.bg

Maqedonia e Veriut përkohësisht heq dorë nga investimi në Centralin Atomik Elektrik “Belene” dhe orientohet te centrali grek i gazit në Aleksandrupolis. Këtë e shpalli para një forumi energjetik në Shkup drejtori ekzekutiv i Shoqatës Aksionare “Elektrani” Vasko Kovaçevski, transmetoi BGNES.

Ai shpjegoi se centrali grek ka perspektiva më të mira për realizim. Kjo për arsye se tashmë disa herë kishte shtyrje për realizimin e projektit “Belene”. “Nuk ka asnjë perspektivë për fillimin e këtij termocentrali, kështu që ne jemi duke u përqendruar në projekte të tjera, veçanërisht në uzinën e kombinuar të gazit në zonën industriale në Aleksandrupolis, ku do të kemi 25 për qind të pronësisë," tha Kovaçevski.


Më shumë nga rubrika

Depozitat rriten, kreditë ulen në krizën Covid

Edhe këtë vit, normat e interesit të kredive do të qëndrojnë në nivelet e vitit të kaluar - 4.5 deri 6.5% për kreditë konsumatore dhe rreth 2.5 deri 3.0-3.1% për kreditë hipotekare. Këtë e parashikoi para BNR Tihomir Toshev, drejtori ekzekutiv i..

botuar më 21-01-20 5.33.MD

Pritet ulje e vogël e PBB-së gjatë vitit 2020 nga ai i prognozuar

PBB reale e Bullgarisë do të bjerë në vitin 2020 me 4.4%. Tendenca varet nga eksportet neto negative dhe në një masë më të vogël nga rënia e investimeve private, sipas prognozës së fundit makroekonomike të Bankës Popullore Bullgare. Në parashikimin..

botuar më 21-01-19 7.10.MD

Një telekom bleu një grup të fuqishëm të mediave private

Komisioni për Mbrojtjen e Konkurrencës miratoi shitjen e Nova Broadcasting Group nga United Group. Vendimi do të hyjë në fuqi menjëherë, sipas faqes së internetit të rregullatorit. Përveç Nova TV, Nova Broadcasting Group përfshin gjithashtu një..

botuar më 21-01-19 4.05.PD