Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Taksa e ushqimit për në shtëpi bie në 9 për qind

Foto: Ani Petrova

Nga sot, shkalla e zvogëluar e TVSH-së për furnizimet e ushqimit në shtëpi hyn në fuqi. Ajo bëhet 9 për qind në vend të 20 për qind që janë për shumicën e mallrave dhe shërbimeve në vend. Kjo është lehtësimi i radhës tatimor gjatë këtij viti për restorantet për shkak të krizës me Covid-19.

Ekziston një normë më e ulët e TVSH-së për një sërë degësh të tjera - për shembull për librat dhe pelenat dhe purenë e foshnjave, si dhe për qendrat e fitnesit, të cilat aktualisht janë të mbyllura.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 410

Do të vazhdojë përdorimi i vaksinës “AstraZeneca” Nuk mendohet për tërheqjen e vaksinës Astra Zeneca. Këtë e deklaroi para BNT drejtori i Agjencisë Ekzekutive për Barnat Bogdan Kirillov. Ai rekomandoi që njerëzit e vaksinuar me Astra Zeneca..

botuar më 21-04-21 7.44.MD

Diskutohen ndryshime në Kodin Zgjedhor me një fokus në bullgarët jashtë vendit

Ndryshimet në Kodin Zgjedhor po diskutohen nga anëtarët e komisionit të ri ligjor parlamentar. Përfaqësuesit e të gjitha grupeve parlamentare përveç BSP dhe DPS paraqitën projektligje të tyre. E përbashkëta në projektligjet e “Ngrihu!..

botuar më 21-04-21 6.54.MD
Maja Manollova

Mbledhja e parë e Komisionit të Përkohshëm Parlamentar për Auditimin e Qeverisë

Komisioni i sapokrijuar i Përkohshëm Parlamentar për Auditimin e Qeverisë për 10 vjet më parë do të punojë në 9 fusha prioritare. Kjo u bë e qartë pas mbledhjes së saj të parë të sotëm. Kryetarja e komisionit maja manollova shpalli se fillojnë me 4..

botuar më 21-04-21 6.24.MD