Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Respektimi i Traktatit të Fqinjësisë së Mirë është një kusht i rëndësishëm për negociatat me BE-në

Ministrja Ekaterina Zaharieva
Foto: BGNES

Faktori vendimtar për refuzimin e Bullgarisë për të pranuar fillimin e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë Veriore në BE është mungesa e "garancive për marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë dhe zbatimi i marrëveshjeve dypalëshe", tha Ministrja e Jashtme Bullgare Ekaterina Zaharieva.

Para televizionit publik gjerman ARD ajo dha si shembull Komisionin të Përbashkët të Çështjeve Historike, i cili dështoi. Kjo ndodhi megjithëse Shkupi u nënshkrua se ne kemi një histori të përbashkët që na bashkon dhe nuk duhet të na ndajë. Sofja do të këmbëngulë që frika e saj të gjejë një vend në kornizën negociatore për aderimin e Maqedonisë Veriore në BE, shtoi Zaharieva cituar nga BGNES.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut shqyrtuan mundësitë për bashkëpunim

Bashkëpunimi aktual midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut ishte në qendër të vëmendjes në takimin midis ambasadorit bullgar në Shkup Angell Angellov dhe përfaqësuesit të posaçëm të qeverisë së Maqedonisë së Veriut Vllado Buçkovski, takim ky i..

botuar më 21-03-01 3.03.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Greqia kërkoi në OKB që Turqia të kthejë statutin e muzeut të “Shën Sofjes” Greqia bashkë me një sërë organizatash ndërkombëtare, kërkon nga Turqia për të kthyer statusin e mëparshëm të muzeut të “Shën Sofjes” në Stamboll. Monumenti antik..

botuar më 21-02-26 3.00.MD

A është e pashmangshme që Bullgaria të drejtohet nga një koalicion?

Bullgaria ndodhet para zgjedhjeve më të rëndësishme që nga fillimi i tranzicionit drejt demokracisë, pohojnë analizatorët në vend. Deri në fillimin e fushatës paraelektorale mbeten ditë të numëruara. Sa njerëz do të shkojnë deri tek kutitë e votimit - kjo..

botuar më 21-02-25 11.59.PD