Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Edicioni i 18 i nismës bamirëse “Krishtlindjet Bullgare” do të vazhdojë deri në fund të nëntorit të vitit 2021

Foto: arkiv

Në fund të shfaqjes tradicionale të bamirësisë "Krishtlindjet Bullgare", donacionet arritën afro 700 mijë euro. Në mbrëmjen festive të Krishtlindjes, edicioni i 18 i nismës, nën patronazhin e Presidentit të Republikës, u transmetua drejtpërdrejt në Radion Kombëtare Bullgare dhe Televizionin Kombëtar Bullgar. Qëllimi i iniciativës “Krishtlindjet Bullgare” është që të grumbullojë mjete për mjekimin dhe rehabilitimin e qindra fëmijëve bullgarë me sëmundje të ndryshme. Sivjet fushata është me moton “Së bashku për fëmijët me sëmundje kronike – le të bëhet shpresa realitet”.

Edicioni i 18 i iniciativës “Krishtlindjet Bullgare” do të vazhdojë deri në fund të nëntorit të vitit 2021.

Edicioni i mëparshëm i 17-të i "Krishtlindjeve Bullgare" mblodhi gati 2.5 milion leva nga donacionet. Fondet u përdorën për të mbështetur trajtimin e 500 fëmijëve me sëmundje të rënda dhe 15 institucione mjekësore në vend morën pajisje mjekësore.


Më shumë nga rubrika

Bullgaret lindin më herët në BE

Bullgaria është vendi në BE ku gratë lindin fëmijën e tyre të parë në moshë më të re, sipas Eurostat. Mosha mesatare në të cilën një grua bullgare lind fëmijën e saj të parë është 26.3 vjet në vitin 2019, tregon Eurostat. Rumania renditet e dyta..

botuar më 21-02-24 4.32.MD

Evitimi i ngacmimit shkollor - një çështje e praktikës së përditshme

E mërkura e fundit e muajit shkurt njihet si Dita e Bluzave Bojë Rozë dhe e drejton vëmendjen shoqërore drejt problemit me torturimin dhe ngacmimin në shkollë. “Ngacmimi është një nga shfaqjet emocionale në marrëdhëniet midis nxënësve, kurse në shkollë ka..

botuar më 21-02-24 2.44.MD

Shumë gra mund të mbeten përgjithmonë pa punë pas pandemisë

Një nga pasojat më serioze ekonomike të pandemisë botërore është papunësia në rritje. Para pak kohe Agjencia e Punësimit  shpalli 7% papunësi për muajin janar në Bullgari. A mund të flasim për shpërndarjen gjinore të papunësisë si pasojë e pandemisë, dhe..

botuar më 21-02-24 8.05.PD