Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Republika e Maqedonisë së Veriut pret përgjigje nga Bullgaria për Planin e propozuar të Veprimit

Foto: arkiv

Në komunikimin e rregullt me ​​Bullgarinë ka shkëmbim të qëndrueshëm të mendimeve dhe ideve për kapërcimin e dallimeve, njoftoi Ministria e Jashtme e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në deklaratë theksohet se të dy palët shpesh ndajnë propozime dhe pikëpamje në të cilat ata deklarojnë dhe shpjegojnë pozicionet e tyre. Si hap i fundit në negociatat, Republika e Maqedonisë së Veriut pret një përgjigje ose vërejtje dhe sugjerime nga Bullgaria mbi Planin për Përmbushjen e Detyrimeve në Marrëveshjen e Miqësisë. “Në këtë mënyrë, besimi do të rikthehet si në vetë marrëveshjen ashtu edhe në procesin e dialogut midis dy vendeve për të kapërcyer dallimet, siç u ngjan dy vendeve fqinje miqësore në Evropë”, theksohet në deklaratë.


Më shumë nga rubrika

Ngjarjet me adresë ballkanike

Greqia kërkoi në OKB që Turqia të kthejë statutin e muzeut të “Shën Sofjes” Greqia bashkë me një sërë organizatash ndërkombëtare, kërkon nga Turqia për të kthyer statusin e mëparshëm të muzeut të “Shën Sofjes” në Stamboll. Monumenti antik..

botuar më 21-02-26 3.00.MD

A është e pashmangshme që Bullgaria të drejtohet nga një koalicion?

Bullgaria ndodhet para zgjedhjeve më të rëndësishme që nga fillimi i tranzicionit drejt demokracisë, pohojnë analizatorët në vend. Deri në fillimin e fushatës paraelektorale mbeten ditë të numëruara. Sa njerëz do të shkojnë deri tek kutitë e votimit - kjo..

botuar më 21-02-25 11.59.PD

Për bullgarët Rusia, Kina dhe SHBA-ja do të jenë superfuqitë në të ardhmen e afërt

Duke i përgjigjur pyetjes se cilat do të jenë super fuqitë gjatë 2030 58% e bullgarëve e vendosin Rusinë në   vend të parë, 50% e vendosin Kinën dhe 46% - Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Kjo tregon një studim global i Asociacionit Ndërkombëtar..

botuar më 21-02-23 12.02.MD