Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U azhurnua Plani Kombëtar i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë

Tomisllav Donçev
Foto: arkiv

Bullgaria është gati me versionin e dytë të përmirësuar të Planit Kombëtar të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, të cilin do t'i paraqesë Komisionit Evropian. Këtë e deklaroi në një uebinar mbi Paktin e Gjelbër dhe transformimin digjital Zëvendës Kryeministri Tomisllav Donçev, njoftoi BTA.

Plani ka 4 shtylla. E para është "Bullgaria inovative", ku ka investime të mëdha në arsim dhe inovacione. “Bullgaria e Gjelbër” përfshin projekte të efikasitetit energjetik. “Bullgaria e lidhur” përfshin një pjesë e madhe e investimeve në transport dhe digjitalizim. Shtylla e katërt është “Bullgaria e ndershme”. Atje, një pjesë e madhe e investimeve janë në sferën sociale dhe kujdesin shëndetësor. Ajo që është e re në plan është se tani ai është shumë më i orientuar drejt biznesit, tha Donçev.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Rumania do të kenë qasje në sistemin e informacionit të vizave të BE

Bullgaria dhe Rumania kanë përfunduar me sukses testet teknike të kërkuara për t'u lidhur me Sistemin Evropian të Informacionit të Vizave (VIS). Nga korriku, autoritetet kufitare të të dy vendeve do të kenë të drejtën për të hyrë në informacionin që..

botuar më 21-06-18 3.47.MD

Bashkatdhetarët tanë jashtë vendit gjithnjë e më pak po mbështesin financiarisht të afërmit e tyre në Bullgari

Paratë që emigrantët bullgarë dërgojnë nga jashtë për familjet e tyre në Bullgari janë ulur gati pesë herë për periudhën janar-prill 2021 krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2020. Sipas Bankës Popullore Bullgare prillin e kaluar bullgarët..

botuar më 21-06-18 3.13.MD

KQZ do të shtypë edhe fleta të votimit për zgjedhjet e jashtëzakonshme

Pavarësisht nga votimi në makinë, Komisioni Qendror Zgjedhor - KQZ hapi një procedurë për një prokurim publik për shtypjen e fletëve të votimit për zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut. Kjo do të bëhet me negociata pa njoftim paraprak. Procedura..

botuar më 21-06-18 12.37.MD