Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fillon sprovimi i vaksinës bullgare kundër koronavirusit

Doc. Andrej Çorbanov
Foto: BTA

Krijimi i vaksinës bullgare kundër Covid-19 është në një fazë shumë të avancuar dhe testimi i saj mbi kafshë do të fillojë deri në një javë, tha Doc. Andrej Çorbanov nga Instituti i Mikrobiologjisë i Akademisë Bullgare të Shkencave për Radio Varna. Gjithësesi, ai theksoi se autoritetet bullgare nuk shfaqin interes dhe është e mundur që Franca ose Kina të sigurojnë mjete për prodhimin e saj. Imunizimi në vendin tonë është ngadalësuar - vendi ynë është në vendin e fundit për sa i përket numrit të vaksinuarve në Bashkimin Evropian”, komentoi Doc. Andrej Çorbanov

Ai shpjegoi se çdo vend i BE përfundon kontrata individuale me prodhuesit e vaksinave dhe, nëse ofron një çmim të mirë, do të marrë më shumë doza. Sipas imunologut, të mbijetuarit e koronavirusit kanë krijuar imunitet më të mirë sesa sigurojnë vaksinat, prandaj ia vlen të merret parasysh nëse duan të imunizohen.


Më shumë nga rubrika

Mendohen kufizime të reja për shkak të epidemisë

“Tendenca për rritjen e rasteve të Covid-19 ruhet, versioni britanik i virusit po prek të rinjtë dhe për këtë arsye, nëse është e nevojshme, do të aplikohen masa shtesë”, njoftoi qendra qeveritare e shtypit. Me urdhër të Kryeministrit Bojko..

botuar më 21-03-09 12.56.MD

Romët insistojnë në një politikë efektive ndaj grupit etnik

Konferenca e Përhershme e Romëve po përgatit një manifest parazgjedhor, i cili do t’u bëjë thirrje kandidatëve të angazhohen me masa dhe politika efektive për romët, tha për BNR avokatja Miglena Mihajllova nga organizata. “Komuniteti rom ka një..

botuar më 21-03-09 12.19.MD

Përfaqësuesit e lokaleve kundërshtojnë idenë e kufizimeve të reja

Shoqata e Lokaleve në Bullgari dhe Asociacioni Bullgar i Lokaleve caktuan si “absolutisht i papranueshëm” çdo shtrëngim të masave në lidhje me biznesin e tyre. Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov njoftoi se masa të ndryshme po mendohen për..

botuar më 21-03-09 11.34.PD