Në Odesë do të hapet një shkollë bullgare

Svetosllav Ivanov dhe Sergej Grineveckij
Foto: BTA

Kryetari i Administratës Rajonale të Odesës Sergej Grineveckij përkrahu idenë për hapjen e një shkolle bullgare në Odesë të Ukrainës në takimin me konsullin tonë të përgjithshëm Svetosllav Ivanov, bëri të ditur Ministria bullgare e Punëve të Jashtme.

Çështja u shtrua nga Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Zëvendëskryeministre Ekaterina Zaharieva gjatë vizitës së saj në Ukrainë në fund të vitit të kaluar. Bashkia e Odesës ka propozuar që t’i jepet një prej shkollave në qytet statusin e shkollës, ku mësohet gjuha, kultura, traditat dhe historia bullgare.

Grineveckij dhe Ivanov kanë shqyrtuar gjithashtu festimin e ardhshëm të përvjetorit të 200 të themelimit të Bollgradit, si dhe hapjen e ardhshme të shtëpisë-muze të Hristo Botevit në fshatin Zadunaevka

Bashkësia bullgare në Ukrainë është më e madhja ndër gjithsej 133 kombësi, të cilat banojnë në Krahinën e Odesës.


Më shumë nga rubrika

Godina e BNR-së

BNR mbetet media me besim më të madh

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit. Pjesa më e madhe, 72% e..

botuar më 21-06-23 11.56.PD

Docenti Petër Atanasov: “Pacienti nuk është një llogari financiare!”

Çdo mëngjes, pavarësisht nëse është ditë pune ose ditë pushimi, përpara kabinetit të docentit Petër Atanasov , në klinikën “Sëmundje të Brendshme” të Spitalit Universitar për një shërim aktiv dhe një mjekësi të shpejtë “Pirogov” radhiten..

botuar më 21-06-23 10.28.PD

Bullgarët dhe spanjollët nderojnë Julio Palencia

Sot Ambasada e Spanjës në Bullgari prezanton një botim jashtëzakonisht interesant, të titulluar “Nëpër gjurmët e një diplomati spanjoll në Sofje: Julio Palencia. Itinerari dhe pasqyra e marrëdhënieve diplomatike midis Spanjës dhe Bullgarisë”...

botuar më 21-06-22 2.55.MD