Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria e ndihmon procesin e mësimdhënies në rajonin e Korçës së Shqipërisë

Foto: MPJ-ja e Bullgarisë

Ambasadori bullgar Momçill Rajçevski i dorëzoi kryetarit të Shoqatës për Miqësi Bullgaro-Shqiptare Dhimitri Nikolla një dhuratë prej 85 tabletesh. Pajisjet janë siguruar nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Bullgarisë për shoqatat bullgare në Republikën e Shqipërisë për t'i përdorur ato në përputhje me nevojat e shkollave bullgare të fundjavës, si dhe për të mbështetur procesin e të mësuarit të fëmijëve nga familjet nevojtare.

Shoqëria për Miqësinë Bullgaro-Shqiptare, së bashku me Shkollën e Mesme të Bashkuar në fshatin Pustec dhe në bashkëpunim me bashkinë, do të identifikojë grupet e fëmijëve të cilëve do t'u dorëzohen pajisjet në fjalë gjatë vitit shkollor, duke mbështetur kështu procesin e mësimit në distancë në kushtet e pandemisë së Covid-19.

Ceremoninë e dorëzimit të pajisjeve u mbajt në ndërtesën e Ambasadës bullgare me një numër të vogël pjesëmarrësish për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Shoqata e Miqësisë Bullgaro-Shqiptare nga Korça është përfituese e Programit “Gjuha dhe Kultura Amtare Jashtë Shtetit” dhe gjithashtu zhvillon kurse trajnimi për kandidatë studentët nga pakica kombëtare bullgare në Shqipëri që duan të vazhdojnë arsimin e tyre të lartë në universitetet bullgare.

Informacioni është Ministrisë bullgare të Punëve të Jashtme.


Më shumë nga rubrika

Bullgaret lindin më herët në BE

Bullgaria është vendi në BE ku gratë lindin fëmijën e tyre të parë në moshë më të re, sipas Eurostat. Mosha mesatare në të cilën një grua bullgare lind fëmijën e saj të parë është 26.3 vjet në vitin 2019, tregon Eurostat. Rumania renditet e dyta..

botuar më 21-02-24 4.32.MD

Evitimi i ngacmimit shkollor - një çështje e praktikës së përditshme

E mërkura e fundit e muajit shkurt njihet si Dita e Bluzave Bojë Rozë dhe e drejton vëmendjen shoqërore drejt problemit me torturimin dhe ngacmimin në shkollë. “Ngacmimi është një nga shfaqjet emocionale në marrëdhëniet midis nxënësve, kurse në shkollë ka..

botuar më 21-02-24 2.44.MD

Shumë gra mund të mbeten përgjithmonë pa punë pas pandemisë

Një nga pasojat më serioze ekonomike të pandemisë botërore është papunësia në rritje. Para pak kohe Agjencia e Punësimit  shpalli 7% papunësi për muajin janar në Bullgari. A mund të flasim për shpërndarjen gjinore të papunësisë si pasojë e pandemisë, dhe..

botuar më 21-02-24 8.05.PD