Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Qeveria ka harxhuar më shumë mjete gjatë shkurtit në krahasim me muajin e kaluar

Foto: BGNES

Qeveria ka përshpejtuar shpenzimet në shkurt në krahasim me muajin e mëparshëm, u bë e qartë nga raporti mbi gjendjen e thesarit në janar.

Shpenzimet për masat ekonomiko-sociale, 50 levat (25 euro) shtesë për pensionet në dy muajt e parë të vitit dhe rritja e pensionit minimal që nga fillimi i këtij viti janë vetëm disa nga faktorët për shkak të të cilave shpenzimet e buxhetit në shkurt arritën në mbi 1.2 miliardë leva /rreth 600 mln. euro/ krahasuar me të njëjtin muaj në vitin 2020, kur kriza me Covid-19 nuk kishte goditur ende vendin tonë.


Më shumë nga rubrika

Томислав Дончев

Partia GERB do të propozojë kabinet

GERB do të propozojë kabinet, megjithë shanset e vogla që ajo të përkrahet , njoftoi në një brifing në centralin e partisë Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev. Megjithëse është forca e parë politike, sipas votës së bullgarëve, partia GERB ka..

botuar më 21-04-12 3.13.MD

Sot një pjesë e nxënësve bullgarë u kthye në shkollë

Nxënësit më të vegjël nga klasa e parë deri në klasën e katërt, si dhe fëmijët nga klasat 7, 8 dhe 10, u kthyen në dhomat e klasës. Pas kësaj, më 26 prill, në godinën e shkollës do të kthehen edhe nxënësit nga klasat 5, 9 dhe 12, ndërsa nga..

botuar më 21-04-12 10.26.PD

Certifikata jeshile nuk do të hapë të gjitha dyert

"Certifikata jeshile nuk ka peshën e një dokumenti që hap të gjitha dyert," komentoi para BNR avokatja Maria Petrova, specialiste në të drejtën mjekësore. Ai përmban informacione nëse pronari i tij është vaksinuar kundër Covid-19, nëse e ka kaluar..

botuar më 21-04-12 9.54.PD