Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

GERB del përpara BSP-së me 5%

Foto: arkiv

Tre ditë para fillimit të fushatës paraelektorale për Legjislaturën e 45 të Kuvendit Popullor agjencia sociologjike “Alpha Research” publikoi një studim për qëndrimet elektorale të bashkëfinancuar nga agjencia dhe bTV.

Koalicioni GERB - Bashkimi i Forcave Demokratike /SDS/ regjistroi një përkrahje prej 28.5%. Pas tij është Partia Socialiste Bullgare (BSP) me 23.2%. Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë me 12.5% dhe “Ka një popull të tillë” me 13.3% garojnë për vendin e tretë.

Parlamenti tjetër mund të përfshijë 6 ose 7 formacione. Bullgaria Demokratike po fiton mbështetje prej 5.7 përqind. Koalicioni “Ngrihu. Kriminelët Jashtë” është me 4.5% dhe VIMRO me 3.7%.

52.5% e bullgarëve të rritur thonë se me siguri do të marrin pjesë në zgjedhje. Por 15% e tyre ende nuk kanë vendosur për kë do të votojnë.

Të dhënat janë të sondazhit përfaqësues të agjencisë sociologjike "Alpha Research" të kryer nga 26 shkurti deri më 1 mars, i cili është bashkëfinancuar nga agjencia dhe bTV.


Më shumë nga rubrika

Një fushatë do t’u sqarojë fëmijëve sesi ndikon shpyllëzimi mbi ndryshimin e klimës

Fushata e parë për nga lloji i vet arsimore “Pylli dhe ndryshimet klimatike” me pjesëmarrjen e ekspertëve në pedagogjinë pyjore do të zhvillohet në territorin e Ndërmarrjes së Pyjeve Shtetërore Jugperëndimore. Ekspertët e pyjeve i njohin fëmijët me..

botuar më 21-04-18 8.15.PD

Sofja do të ketë një park të dytë arkeologjik deri në fund të verës

Terreni, në afërsi me qendrën e qytetit ( një pjesë nga rajoni “Llozenec”) ishte shpëtuar nga synimet investuese për ndërtim pas vitit 2001, kur studimet arkeologjike u rivendosën nga arkeologët Konstantin Shallganov dhe Mario Ivanov nga Muzeu..

botuar më 21-04-18 7.10.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 405

Sot hapën dyer qendrat e mëdha tregtare dhe kazinotë Që nga 16 prilli lejohen vizitat në sallat e lojërave të fatit dhe kazinotë, por me përdorim të maksimum 50% prej kapacitetit të tyre. Hiqen edhe kufizimet për punë të objekteve që..

botuar më 21-04-16 5.47.MD