Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Operatorët turistikë duan ndihmë shtetërore, por industria është e ndarë

Foto: BTA

Përfaqësues të industrisë së turizmit nga shoqata "E ardhmja për Turizmin" protestuan para Këshillit të Ministrave. Ata po insistojnë për ndihmë shtetërore për shkak të pandemisë, duan një ulje të TVSH-së për turizmin në 5% në 2 vitet e ardhshme dhe një zgjatje të afatit për rimbursimin e shumave të parapaguara për udhëtimet e anuluara jashtë vendit, i cili skadon më 13 mars. Kërkohet që të krijohet një fond i garancive shtetërore prej 35 milion eurosh për të mbuluar paratë për klientët e tyre.

Shoqata e Operatorëve Turistikë Bullgarë dhe Agjentëve Turistikë deklaroi para programit Horizont të BNR se nuk e mbështesnin protestën. Ata besojnë se kjo do të krijojë pabarazi në sektor në lidhje me ndihmën shtetërore.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 409

Planifikohet lehtësimi i hyrjes së turistëve në Bullgari Po shqyrtohen mundësitë për hyrjen e lehtësuar të turistëve në vend. Këtë e njoftoi para gazetarëve në Varna Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Turizmit në dorëheqje Marijana..

botuar më 21-04-20 7.30.MD
Marijana Nikollova

Planifikohet lehtësimi i hyrjes së turistëve në Bullgari

Po shqyrtohen mundësitë për hyrjen e lehtësuar të turistëve në vend. Këtë e njoftoi para gazetarëve në Varna Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Turizmit në dorëheqje Marijana Nikollova, bëri të ditur qendra e shtypit e Ministrisë. Ndër mundësitë..

botuar më 21-04-20 4.00.MD
Atanas Krëstin

Dy diplomatë bullgarë në Moskë u shpallën persona non grata

Ambasadori Bullgar në Moskë Atanas Krëstin u thirr në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Federatës Ruse. Diplomatit iu dorëzua një notë për masa përgjegjëse pas vendimit të Sofjes për ekspulsimin e dy diplomatëve rusë. Këtë e njoftoi Agjencia Ruse..

botuar më 21-04-20 2.09.MD