Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ndihma për shkollën e fundjavës “Hristo Botev” në Tiranë

Foto: MPJ-ja e Bullgarisë

Ambasadori bullgar në Tiranë Momçill Rajçevski i dhuroi Presidentit të Shoqatës “Prosperitet Golloborda”, z. Haxhi Pirushi, 15 tablete. Pajisjet u siguruan nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Bullgarisë për shoqatat bullgare në Republikën e Shqipërisë dhe do të përdoren për nevojat e shkollës bullgare të së dielës "Hristo Botev" në Tiranë.

Shoqata “Prosperitet Golloborda” zhvillon mësime në gjuhën bullgare, mbështetur nga Programi Kombëtar "Gjuha dhe Kultura Amtare Jashtë Shtetit". Kryetari i saj do t'i dorëzojë pajisjet për përdorim gjatë vitit shkollor, duke mbështetur kështu procesin e të mësuarit në kushtet e pandemisë së COVID-19.

Informacioni është i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Bullgarisë.


Më shumë nga rubrika

Njerëzit ikin, por legjendat mbeten në fshatin Shishenci

Fshati Shishenci i rrethit të Vidinit ndodhet në pikën më veriperëndimore të Bullgarisë , vetëm 5 km nga kufiri bullgaro-serb. Sipas të dhënave më të vjetra, ai është themeluar në shekullin e XIX-të nga Gjyshi Shishko nga Teteven, me të cilin janë..

botuar më 21-04-17 7.10.PD

Dy raste të mutacionit të Covid-19 në Bullgarinë Veriore

“Tek dy gra në Bullgarinë Veriore me variantin britanik të Covid-19 u zbulua një mutacion i cili është në fillimin e proteinës spike në thumb“, informoi në brifingun e autoriteteve shëndetësore profesori Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare mbi..

botuar më 21-04-16 3.48.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Konventa e Montreux nuk do të zbatohet për kanalin e “Stambollit” Konventa e Montreux nuk do të jetë e vlefshme për kanalin e ardhshëm të “Stambollit”, tha presidenti turk Rexhep Erdogan. Kanali i “Stambollit” nuk ka asnjëfarë lidhjeje me..

botuar më 21-04-16 3.07.MD