Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ndaluan 12 migrantë, përfshirë 3 fëmijë

Foto: arkiv

Një irakian dhe 11 sirianë që kaluan kufirin në mënyrë të paligjshme u arrestuan në afërsi të fshatit Generallovo ,rajonin e qytetit Svilengrad të Bullgarisë Jugore. Migrantët i thanë policisë kufitare se do të kërkonin strehim në Bullgari. Të arrestuarit, përfshirë tre fëmijë, kaluan lumin Marica, të udhëhequr nga një kontrabandist grek, dhe një minibus me regjistrim bullgar po i priste në territorin tonë. Për transferimin e tyre në Bullgari, secili prej tyre pagoi nga ,000 deri në 4000 euro.

Shoferi i furgonit, një 55 vjeçar nga Haskovo, u ndalua. Ai ka dënime të tjera. Njerëzit që ai transportoi u vendosën në kampin e migrimit në Ljubimec.

Drejtori i Drejtorisë Rajonale të Policisë Kufitare në qytetin Smoljan, Stojan Mandaxhiev, tha se nuk ka presion të rritur migrues përgjatë kufirit greko-bullgar.


Më shumë nga rubrika

Një fushatë do t’u sqarojë fëmijëve sesi ndikon shpyllëzimi mbi ndryshimin e klimës

Fushata e parë për nga lloji i vet arsimore “Pylli dhe ndryshimet klimatike” me pjesëmarrjen e ekspertëve në pedagogjinë pyjore do të zhvillohet në territorin e Ndërmarrjes së Pyjeve Shtetërore Jugperëndimore. Ekspertët e pyjeve i njohin fëmijët me..

botuar më 21-04-18 8.15.PD

Sofja do të ketë një park të dytë arkeologjik deri në fund të verës

Terreni, në afërsi me qendrën e qytetit ( një pjesë nga rajoni “Llozenec”) ishte shpëtuar nga synimet investuese për ndërtim pas vitit 2001, kur studimet arkeologjike u rivendosën nga arkeologët Konstantin Shallganov dhe Mario Ivanov nga Muzeu..

botuar më 21-04-18 7.10.PD
Kisha “Shën martiri Dhimitri i Selanikut” në qytetin Vidin

Po restaurojnë kisha me një vlerë të madhe kulturore dhe historike

Mbi 2 milionë euro për restaurimin e kishave dhe të banesave e godinave kishtare me një rëndësi kombëtare dha në mbledhjen e vet të fundit të rregullt qeveria. Afro një çerek nga paratë  jepen për konservimin dhe restaurimin e manastirit të..

botuar më 21-04-17 8.10.PD