Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fondet evropiane kanë rritur PBB-në e Bullgarisë me 8.3%

Foto: arkiv

Gjatë periudhës së shtatë programore të BE-së Bullgaria ka përvetësuar 54% prej mjeteve të fondeve evropiane.

Nga 9.9 miliardë euro të livruara në kuadrin e 10 programeve, deri më 31 dhjetor 2020 janë paguar 6 360 miliardë euro, tregon një analize e Ministrisë së Financave.

Për periudhën 2014-2020 fondet e BE-së kanë rritur PBB-në e vendit me 8.3%. Fondet e BE-së kanë rritur investimet private në vend me 23.7%. Falë fondeve të BE-së punësimi gjithashtu po rritet. Efekti total kumulativ për 7 vjet është 13.7%. Paga mesatare gjithashtu është rritur me 8.4%, sipas analizës.

Më e ulëta është thithja e parave në programet "Çështjet Detare dhe Peshkimi" - 33% dhe në "Mjedisi" - 38%. Performanca më e mirë është në "Zhvillimi i Burimeve Njerëzore" - 72% dhe "Rajonet në rritje" - 62%.


Më shumë nga rubrika

Tregtia elektronike në BE modernizohet me rregulla të reja të TVSH-së

Rregullat e reja të TVSH-së për tregtinë elektronike hyjnë në fuqi nga 1 korriku 2021 në të gjithë BE. Qëllimi është të ulin barrën administrative të bizneseve të cilat realizojnë shitje transkufitare online nëpërmjet vendosjes së një sistemi unik..

botuar më 21-06-09 1.30.MD

Sezoni i vjeljes së qershisë në Bullgari ka filluar

Filloi vjellja, grumbullimi dhe blerja e qershive në rajonin e qytetit Kjustendill - kjo pjesë e Bullgarisë është afirmuar si kopshti i qershive i vendit tonë. Kurse vjelja e frutës së shijshme pritet që të zgjasë deri në mesin e muajit korrik...

botuar më 21-06-08 10.02.PD

Çmimi i ulët i blerjes dhe prodhimi bajat - pengesa për korrjen e livandës të këtij viti

Bullgaria gjendet në krye të prodhuesve  të vajit të livandës në botë, ku përpara disa vjetëve pati zhvendosur dhe Francën. Tregje tradicionale, për të cilat vendi ynë eksporton vajin e livandës janë Shtetet e Bashkuara, Britania e Madhe, Franca,..

botuar më 21-06-06 10.35.PD