Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pritet ulje e sëmundshmërisë nga Covid-19 në kuadrin e një jave

Prof. Angell Kunçev
Foto: BGNES

Nuk ka rregulla për trajtimin e krizës dhe zbatimi i masave ekstreme nuk është një zgjidhje, tha para BNT kryeinspektori shtetëror i shëndetësisë prof. Angell Kunçev. Sipas tij, masat, të cilat do të lehtësohen që nga 1 prilli, do t'i lejojnë njerëzit “të marrin frymë”.

Shfuqizimi i masave është në përputhje me treguesit mjekësorë dhe është i domosdoshëm sepse kur ato zgjasin më shumë se dy javë, shoqëria lodhet dhe kontrolli dobësohet. Këtë e shtoi në bTV drejtori i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Infektive dhe Parazitare dhe anëtar i Shtabit Operativ Kombëtar për Covid-19 Prof. Todor Kantarxhiev. Ai shpjegoi se vendi është në një pllajë dhe se pritet rënie e numrit të pacientëve brenda një jave.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 424

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike në shkollë të të gjithë nxënësve Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike të të gjithë nxënësve pas diplomimit të maturantëve. Provimet e vlerësimit të jashtëm dhe të maturës do të..

botuar më 21-05-05 8.03.MD

Deputetët hodhën poshtë subvencionimin nga 1 levë për votë të vlefshme

Pas debateve 5-orëshe shumica në Kuvendin Popullor hodhi poshtë propozimin e partisë “Ka një popull të tillë” që subvencionimi vjetor partiak të zvogëlohet nga 8 leva në 1 levë (nga 4 në 0.5 euro) për votë të vlefshme në zgjedhjet e fundit. Lideri..

botuar më 21-05-05 7.14.MD

Kalimi tërësisht te recetat elektronike vonohet me një muaj

Vendosja e recetave plotësisht elektronike vonohet me një muaj. Kjo u njoftua nga Zëvendës Ministri i Shëndetësisë në dorëheqje Bojko Penkov. Arsyeja është që spitalet nuk janë ende gati me softuerin e nevojshëm për këtë. Deri në fund të..

botuar më 21-05-05 3.37.MD
/de/tourism/listight">