Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nuk ka asnjë pengesë qeveria të dërgojë Planin e Rimëkëmbjes në BE

Georgi Ganev
Foto: BGNES

Vendimi nëse të dërgohet Plani për Rimëkëmbjen e Bullgarisë pas pandemisë në Komisionin Evropian ose të vonohet pas 30 prillit varet nga qeveria. Ky dërgim nuk është i kufizuar nga moratoriumi i vendosur nga parlamenti mbi punën e kabinetit, tha kryetari i komisionit parlamentar për buxhetin dhe financat Georgi Ganev para Radios Kombëtare Bullgare.

Sipas ekonomistit në Planin e Rimëkëmbjes ka përparësi të përcaktuara nga institucionet evropiane në lidhje me qëndrueshmërinë dhe stabilitetin. Ganev beson se boshllëqet në dokument lidhen me programet e digjitalizimit.


Më shumë nga rubrika

Pandemia dhe thatësira ulën çmimin e tokës së punueshme

Çmimi i tokës bujqësore dhe qiraja prej saj po bie për herë të parë pas një rritjeje 8-vjeçare, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Në vitin 2020, për shkak të pandemisë, çmimi mesatar për një dynym të tokës së punueshme në Bullgari..

botuar më 21-06-23 2.19.MD
Bojko Rashkov

Sinjale për presion mbi qytetarët për shkak të zgjedhjeve

Prefekti i Smoljanit njoftoi se në rrethin e tij, në disa nga vendbanimet, ka presion të paparë deri tani mbi qytetarin e zakonshëm bullgar në lidhje me zgjedhjet e ardhshme të parakohshme. Kjo u njoftua nga Zëvendës Kryeministri dhe Ministër i..

botuar më 21-06-23 2.03.MD

KQZ nuk sheh asnjë shqetësim në deklaratat e qeverisë së përkohshme

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka hedhur poshtë ankesën e një prej koalicioneve të regjistruara për pjesëmarrje në zgjedhjet parlamentare kundër Kryeministrit Stefan Janev dhe ministrave në qeverinë e përkohshme. Sipas koalicioni ka..

botuar më 21-06-23 10.59.PD