Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sinjal dërguar Brukselit për ndërhyrje në punën e Komisionit Anti-Mafia

Foto: Facebook /Andrej Novakov

Eurodeputeti nga Partia Popullore Evropiane Andrej Novakov këmbëngul që Komiteti për Kontrollin e Buxhetit në Parlamentin Evropian të kontrollojë argumentet në projekt-ligjin e partisë “Bullgaria Demokratike”, i cili ndërhyn në veprimtaritë e Komisionit për Luftimin e Korrupsionit dhe Konfiskimin e Pasurisë së Paligjshme.

Novakov i ka dërguar një letër kryetarit të komisionit përkatës, Monika Hohlmeier, se pavarësia dhe puna e Komisionit Anti-Mafia po politizohen dhe kërcënohen, njoftoi GERB.

Në sinjal njoftohet se ndryshimet e propozuara do të ndalojnë çështjet dhe procedurat për konfiskimin e pasurive me vlerë më shumë se 1.5 miliardë euro dhe do të kenë një ndikim negativ në luftën kundër korrupsionit.


Më shumë nga rubrika

10 000 bullgarëve mund t’u imponohet të largohen nga Britania e Madhe

Më shumë se 10 000 bullgarë në Britaninë e Madhe që kanë aplikuar për marrjen e statusit të qëndrimit nuk kanë përmbushur kërkesat, sipas informacionit të palës britanike. Kërkesat e 264 000 bullgarëve të tjerë u miratuan dhe do të vazhdojnë të..

botuar më 21-06-15 7.17.MD

Përfundimi i Centralit Atomik Elektrik “Belene” do të kushtojë 8-9.5 miliardë euro

Midis 8 miliardë dhe 9.5 miliardë euro do të nevojiten për të përfunduar të dy blloqet e Centralit Atomik Elektrik “Belene”, sipas llogarive të Shoqatës së Ndërtimit “Bulatom”. Deri më tani, gati 1.5 miliardë euro u shpenzuan për projektin...

botuar më 21-06-15 6.56.MD

Kolapsi demografik po e shpopullon Bullgarinë

Studimi “Disbalancat demografike rajonale në Bullgari” parashikon që deri në vitin 2040 bullgarët do të jenë 5 - 5.2 milion njerëz. 1/4 e vendbanimeve do të shpopullohen. 37 për qind e fshatrave do të kenë deri në 20 banorë. 69 për qind e..

botuar më 21-06-15 5.15.MD