Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Që nga 1 maji pa “korridor” për pazar për njerëzit e moshuar

Foto: EPA/BGNES

Nga e shtuna, 1 maj, kërkesa për dyqanet ushqimore për të siguruar një "korridor" për pazar për të moshuarit nga 8.30 në 10.30 është hequr. Kjo thuhet në urdhrin e Ministrit të Shëndetësisë nga sot, 29 prill.

Gjatë majit po rimëkëmbet edhe procesi mësimor i nxënësve nga klasa e 5 deri në klasën e 12 sipas grafikut përkatës.

Nga fillimi i majit garat sportive për të gjitha grupmoshat zhvillohen pa audiencë. Ka përjashtim vetëm për garat sportive në ambiente të hapura me publik - kur është zënë 30% e kapacitet, duke mbajtur një distancë prej 1.5 m dhe duke mbajtur maska.

Gjithashtu hiqet kufizimi për punën e institucioneve ushqimore dhe argëtuese në harkun kohor 06.00-23.00.

Që nga sot në përputhje me një urdhër të mëparshëm të Ministrit të Shëndetësisë hapen edhe diskotekat, baret dhe klubet e natës duke u përdorur jo më shumë se 50% prej kapacitetit të tyre.Më shumë nga rubrika

10 000 bullgarëve mund t’u imponohet të largohen nga Britania e Madhe

Më shumë se 10 000 bullgarë në Britaninë e Madhe që kanë aplikuar për marrjen e statusit të qëndrimit nuk kanë përmbushur kërkesat, sipas informacionit të palës britanike. Kërkesat e 264 000 bullgarëve të tjerë u miratuan dhe do të vazhdojnë të..

botuar më 21-06-15 7.17.MD

Përfundimi i Centralit Atomik Elektrik “Belene” do të kushtojë 8-9.5 miliardë euro

Midis 8 miliardë dhe 9.5 miliardë euro do të nevojiten për të përfunduar të dy blloqet e Centralit Atomik Elektrik “Belene”, sipas llogarive të Shoqatës së Ndërtimit “Bulatom”. Deri më tani, gati 1.5 miliardë euro u shpenzuan për projektin...

botuar më 21-06-15 6.56.MD

Kolapsi demografik po e shpopullon Bullgarinë

Studimi “Disbalancat demografike rajonale në Bullgari” parashikon që deri në vitin 2040 bullgarët do të jenë 5 - 5.2 milion njerëz. 1/4 e vendbanimeve do të shpopullohen. 37 për qind e fshatrave do të kenë deri në 20 banorë. 69 për qind e..

botuar më 21-06-15 5.15.MD