Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kundërshtuan votimin e detyrueshëm me makina para Gjykatës Kushtetuese

Foto: Ani Petrova

Partia GERB ka ngritur një padi për të deklaruar jo-kushtetuese tekstet e Kodit Zgjedhor, tha udhëheqësja e grupit parlamentar të GERB Desisllava Atanasova në një brifing në Parlament.

Pa një diskutim publik, Kodi Zgjedhor i miratuar kërcënon të drejtën e lirë të qytetarëve bullgarë për të votuar, tha Atanasova. Sipas GERB, votimi me makina është një modernizim me dhunë dhe shkel rëndë Kushtetutën.

"Parimi i votimit është shkelur. Ky është një mosrespektim ndaj votuesve bullgarë. Unë nuk besoj në këtë softuer. Unë nuk besoj se ai është më i mirë sesa mënyra tjetër e votimit, "tha një nga parashtruesit e padisë, deputeti Radomir Çollakov.


Më shumë nga rubrika

Cvetozar Tomov

KQZ po negocion suplementarisht 1500 makina votimi

Ka shumë të ngjarë të ketë një marrëveshje për të blerë makineri të reja votimi, por ajo nuk është finalizuar. Më shumë gjasa, që gjithçka do të jetë e qartë deri në fund të javës,   tha Cvetozar Tomov, nënkryetar dhe zëdhënës i Komisionit Qendror..

botuar më 21-06-16 10.56.PD

Rritje e lehtë e rasteve të reja të Covid-19

161 janë rastet e reja të koronavirusit në vend për 24 orët e fundit. Kjo është 1.22 për qind e 13 200 mostrave të marra, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Shumica janë infektuar në qytetin e Sofjes - 40. Pasuar nga Plovdiv me 20 dhe..

botuar më 21-06-16 10.19.PD

10 000 bullgarëve mund t’u imponohet të largohen nga Britania e Madhe

Më shumë se 10 000 bullgarë në Britaninë e Madhe që kanë aplikuar për marrjen e statusit të qëndrimit nuk kanë përmbushur kërkesat, sipas informacionit të palës britanike. Kërkesat e 264 000 bullgarëve të tjerë u miratuan dhe do të vazhdojnë të..

botuar më 21-06-15 7.17.MD