Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Të ardhura rekorde megjithë pandeminë

Foto: arkiv

Të ardhurat në Agjencinë Kombëtare të të Ardhurave që nga 28 prilli 2021 janë afro 4.4 miliardë euro, që është më shumë se 450 milion euro më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit 2020, njoftoi agjencia. Të ardhurat rekord nga taksat dhe kontributet e sigurimeve shoqërore ndodhin në kushtet e një situate të vazhdueshme pandemike dhe një pagese të shtyrë të taksës së korporatave për qershorin 2021, shpjegoi agjencia.

Të ardhurat nga tatimi mbi të ardhurat personale janë mbi 650 milion euro, nga taksat e korporatave janë 250 milion euro dhe nga TVSH 1.8 miliard euro. Rritja më e lartë e të ardhurave është nga taksat e të ardhurave personale - me mbi 12%, e ndjekur nga tatimi mbi vlerën e shtuar - mbi 10%.


Më shumë nga rubrika

Më të kërkuarit në tregun e punës janë punëtorët me një kualifikim më të ulët

Qendrat kryesore ekonomike tërheqin më shumë krah pune. Kjo është si pasojë nga vendet më të mira të punës, të cilat ofrojnë një mundësi më të mirë për realizim, tregon një analizë e Institutit për Ekonominë e Tregut. Numri i të punësuarve në..

botuar më 21-06-16 11.59.PD

Tregtia elektronike në BE modernizohet me rregulla të reja të TVSH-së

Rregullat e reja të TVSH-së për tregtinë elektronike hyjnë në fuqi nga 1 korriku 2021 në të gjithë BE. Qëllimi është të ulin barrën administrative të bizneseve të cilat realizojnë shitje transkufitare online nëpërmjet vendosjes së një sistemi unik..

botuar më 21-06-09 1.30.MD

Sezoni i vjeljes së qershisë në Bullgari ka filluar

Filloi vjellja, grumbullimi dhe blerja e qershive në rajonin e qytetit Kjustendill - kjo pjesë e Bullgarisë është afirmuar si kopshti i qershive i vendit tonë. Kurse vjelja e frutës së shijshme pritet që të zgjasë deri në mesin e muajit korrik...

botuar më 21-06-08 10.02.PD