Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare kërkoi rivendosjen e buxhetit të medias

Svetlla Petrovа
Foto: BGNES

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ bën thirrje për vendosjen e moratoriumit mbi uljen e fondeve për median. “Insistojmë që subvencionimi buxhetor të rikthehet në shumën e tij fillestare”, shkruajnë anëtarët e këshillit në një letër drejtuar Presidentit, Kuvendit Popullor, Këshillit të Ministrave dhe Këshillit i Mediave Elektronike. Gjatë dy muajve të fundit me vendim të qeverisë në dorëheqje subvencionimi i radios publike u ul dy herë me afro 1 milion leva gjithsej. Drejtori i Përgjithshëm Andon Balltakov tashmë nguli këmbë që fondet të rikthehen dhe theksoi, se përndryshe kostot operative do të duhet të zvogëlohen. “Zbatimi normal i misionit publik të radios është i kërcënuar”, shtoi ai.

Në një intervistë për BNR, gazetarja Svetlla Petrova nga Këshilli Publik i BNR shprehu qëndrimin se shkurtimi i radhës i buxhetit të medias është “një aksion ndëshkimi ndaj BNR sepse ajo sillet si një media e pavarur që i shërben shoqërisë dhe jo disa qarqeve të korporatave dhe të pushtetit të tanishëm”.


Më shumë nga rubrika

Godina e BNR-së

BNR mbetet media me besim më të madh

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit. Pjesa më e madhe, 72% e..

botuar më 21-06-23 11.56.PD

Docenti Petër Atanasov: “Pacienti nuk është një llogari financiare!”

Çdo mëngjes, pavarësisht nëse është ditë pune ose ditë pushimi, përpara kabinetit të docentit Petër Atanasov , në klinikën “Sëmundje të Brendshme” të Spitalit Universitar për një shërim aktiv dhe një mjekësi të shpejtë “Pirogov” radhiten..

botuar më 21-06-23 10.28.PD

Bullgarët dhe spanjollët nderojnë Julio Palencia

Sot Ambasada e Spanjës në Bullgari prezanton një botim jashtëzakonisht interesant, të titulluar “Nëpër gjurmët e një diplomati spanjoll në Sofje: Julio Palencia. Itinerari dhe pasqyra e marrëdhënieve diplomatike midis Spanjës dhe Bullgarisë”...

botuar më 21-06-22 2.55.MD