Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Biznesi mund të blejë rrymë elektrike nga BE-ja

Foto: BGNES

Që nga 11 maji Bullgaria ka qasje të plotë në tregun e vetëm të integruar evropian të energjisë elektrike përmes platformës Day Ahead. Tani çdo biznes bullgar mund të blejë energji elektrike nga një vend i BE me një datë të dorëzimit të nesërmen. Çmimi përfshin gjithashtu pagesën e rrjetit të shpërndarjes përtej të gjithë kufijve evropianë. Marrëveshjet do të lidhen vetëm me kapacitet të lirë në të gjithë kufijtë.

Dorëzimet fillojnë përmes Greqisë. Pas disa muajsh do të fillojë së funksiouari edhe lidhja me Rumaninë. Vonesa është për shkak të pranimit të vonuar të Rumanisë, Republikës Çeke, Hungarisë dhe Sllovakisë në tregun e përbashkët të energjisë, tha Konstantin Konstantinov, drejtori ekzekutiv i Shkëmbimit të Pavarur të Energjisë Bullgare, për programin Horizont të BNR.


Më shumë nga rubrika

Më të kërkuarit në tregun e punës janë punëtorët me një kualifikim më të ulët

Qendrat kryesore ekonomike tërheqin më shumë krah pune. Kjo është si pasojë nga vendet më të mira të punës, të cilat ofrojnë një mundësi më të mirë për realizim, tregon një analizë e Institutit për Ekonominë e Tregut. Numri i të punësuarve në..

botuar më 21-06-16 11.59.PD

Tregtia elektronike në BE modernizohet me rregulla të reja të TVSH-së

Rregullat e reja të TVSH-së për tregtinë elektronike hyjnë në fuqi nga 1 korriku 2021 në të gjithë BE. Qëllimi është të ulin barrën administrative të bizneseve të cilat realizojnë shitje transkufitare online nëpërmjet vendosjes së një sistemi unik..

botuar më 21-06-09 1.30.MD

Sezoni i vjeljes së qershisë në Bullgari ka filluar

Filloi vjellja, grumbullimi dhe blerja e qershive në rajonin e qytetit Kjustendill - kjo pjesë e Bullgarisë është afirmuar si kopshti i qershive i vendit tonë. Kurse vjelja e frutës së shijshme pritet që të zgjasë deri në mesin e muajit korrik...

botuar më 21-06-08 10.02.PD