Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Deklaratat e para të ministrave pas zënies së posteve

Bojko Rashkov
Foto: BGNES

Ne do të garantojmë zgjedhje të drejta dhe transparente. Nuk do të lejojmë një votë të blerë, e cila shtrembëron pamjen politike në vend dhe minon prestigjin e Bullgarisë, tha Zëvendëskryeministri i përkohshëm dhe Ministër i Brendshëm Bojko Rashkov gjatë inaugurimit në postin e tij.

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Stojço Kacarov, nuk dëshironte të komentonte nëse ai do të zgjaste situatën e epidemisë emergjente.

Ne jemi duke punuar që prej kohe për një plan rimëkëmbjeje për një kohë të gjatë dhe shpresojmë të marrim ndihmë prej 50 milion eurosh, tha Ministri i ri i Kulturës, Prof. Velisllav Minekov.

Nuk do të ketë ndryshime të mprehta në politikat e Ministrisë, premtoi Ministri i Arsimit Nikollaj Denkov me pranimin e postit.


Më shumë nga rubrika

Po zhvillohet Takimi i Nëntë Kombëtar i Mbarështuesve të Deleve

Pranë fshatit Arbanasi të rrethit të Veliko Tërnovos, pranë manastirit të Pjetrit dhe Palit, po zhvillohet edicioni i nëntë i Takimit Kombëtar të Mbarështuesve të Deleve. Në kuadrin e tri ditëve, nga 18 deri në 20 qershor, profesionistë të..

botuar më 21-06-19 7.35.PD

Shtetasit e BE do të mund të hyjnë në Greqi edhe me një test negativ antigjeni

Nga sot, 19 qershor, të gjithë qytetarët, të cilët arrijnë nga të ashtuquajturat “vende të gjelbra”, përfshirë Bullgarinë (https://reopen.europa.eu/en) , pavarësisht nga lloji i transportit, do të mund të hyjnë në Greqi po të prezantojnë një..

botuar më 21-06-19 6.05.PD

Bullgaria dhe Rumania do të kenë qasje në sistemin e informacionit të vizave të BE

Bullgaria dhe Rumania kanë përfunduar me sukses testet teknike të kërkuara për t'u lidhur me Sistemin Evropian të Informacionit të Vizave (VIS). Nga korriku, autoritetet kufitare të të dy vendeve do të kenë të drejtën për të hyrë në informacionin që..

botuar më 21-06-18 3.47.MD