Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

Vitin e tretë me radhë në Sofje u organizua një festival kushtuar miqve më të mirë katër putrash të njeriut.
Sipas traditës Dog Fest në “Parkun Jugur”ishte një argëtim për qentë, ndërsa për pronarët e tyre – informacion i dobishëm.
Përfaqësues të racave të ndryshme u përfshin në lojërat e shumta me çmime, ndërsa pronarët e tyre u bënë dëshmitarë të demonstratave emociononte.
Një aksent special në program ishte e ashtuquajtura kanis-terapia në të cilën qentë ndihmojnë për adaptimin social dhe për rehabilitimin e fëmijëve me nevoja speciale.

Foto: BGNES

Më shumë nga rubrika

Bullgaria në fotografi

Manastiri “Shën Luka Apostulli dhe Ungjilltari” është një vend i preferuar nga pelegrinët nga afër dhe larg. Ky është një manastir veprues ortodoks për gra, i vendosur në rrëzën veriore të malit Osogovska, rreth 7 km nga qyteti Kjustendill..

botuar më 21-06-11 5.31.MD

Bullgaria në fotografi

Këneta e Dragomanit është shumë e bukur pikërisht këtë stinë të vitit E vendosur rreth 40 km në perëndim të Sofjes, Këneta e Dragomanit është ligatina më e madhe natyrore karstike në Bullgari, një vend me bimësi të pasur dhe shpendë..

botuar më 21-06-03 3.20.MD

Bullgaria në fotografi

Rezervati Arkeologjik “Jajllata” . Bukuria e egër e bregdetit verior të Detit të Zi u bën përshtypje adhuruesve të natyrës, turistëve, studiuesve... Në rezervat u zbulua një qytet i tërë shpellor nga 101 banesa të populluara që në..

botuar më 21-05-28 11.22.PD