Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Afrimi ekonomik me Evropën Perëndimore është një qëllim i përbashkët për vendet e Evropës Lindore

Presidenti Radev
Foto: president.bg

Gjatë hapjes së konferencës “Tri dete” – unitet, inovacione, ndërlidhje” Presidenti Rumen Radev bëri thirrje për përdorimin më efikas të instrumenteve që nxisin investimet dhe rritjen ekonomike, të tilla si Iniciativa për ndërlidhjen rajonale “Tre Dete”. Sipas tij, afrimi i përshpejtuar shoqëror dhe ekonomik me partnerët tanë nga Evropa Perëndimore nëpërmjet transportit, energjisë dhe lidhjes digjitale në rajonin tonë është një qëllim i përbashkët për vendet e Evropës Lindore.
Presidenti theksoi se është e rëndësishme të përfshihemi në iniciativën e Greqisë, sepse në kufirin tonë të përbashkët kryqëzohen rrugë të rëndësishme energjetike, digjitale dhe të transportit. Presidenti theksoi se Japonia, Koreja e Jugut, Britania e Madhe dhe Katari kanë shprehur interes për të bashkëpunuar në kuadrin e iniciativës. "Ne i kemi vendosur vetes qëllimin për të tërhequr interesin e biznesit dhe fondet e investimeve për ta bërë rajonin tonë gjithnjë e më të njohur në të gjithë botën," tha Presidenti.

Më shumë nga rubrika

Nënpresidenti: Së bashku - bullgarët në Bullgari dhe jashtë, do të arrijmë ndryshimin

Ilijana Jotova dekoroi fituesit e konkurseve për fëmijë dhe adoleshentë të Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit. “Deklarata se ata që jetojnë jashtë nuk janë të interesuar për Bullgarinë nuk është e vërtetë. Kontaktet me..

botuar më 21-07-29 7.31.MD
Krum Zarkov

ITN dhe socialistët janë unanim mbi reformën në drejtësi

“Ka një popull të tillë” (ITN) dhe “BSP për Bullgarinë” kanë një përkim të plotë të programeve të tyre në fushën e reformës gjyqësore. Kjo u konstatua në një takim midis dy formacioneve, pjesë e një serie bisedimesh në parlament që kërkojnë..

botuar më 21-07-29 6.43.MD
Kirill Petkov

Deljan Peevski nuk ka marrë hua nga Banka Bullgare e Zhvillimit si person fizik

Banka Bullgare e Zhvillimit po analizon lidhjet ekonomike në kreditë e dhëna prej saj për shkak të sanksionit të Deljan Peevski nën aktin global “Magnitski”. Kjo u njoftua nga Ministri i Ekonomisë Kirill Petkov gjatë një seance në Parlament. Kur u..

botuar më 21-07-29 6.23.MD