Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Votuesit do të heqin maskat për t'u identifikuar

Foto: arkiv

Ministria e Shëndetësisë dha udhëzime për mbajtjen e zgjedhjeve për deputetë në vend më 11 korrik. Për shkak të situatës së epidemisë, votuesit do të mbajnë një maskë gjatë gjithë procedurës dhe do të mbajnë një distancë prej të paktën 1.5 m.Dhomat dhe pikat e nxehta  do të dezinfektohen vazhdimisht. Zgjedhësit gjithashtu duhet të jenë me duart të dezinfektuar.

“Për të verifikuar identitetin e një votuesi, ai vetë tregon letërnjoftimin e tij dhe e vendos atë në tavolinë. Në mënyrë që të identifikohet, zgjedhësi do të udhëzohet të heqë maskën mbrojtëse për një kohë të shkurtër, duke mbajtur një distancë prej të paktën 1.5 m nga anëtarët e komisionit sektorial të zgjedhjeve.” Ata që janë të përfshirë në organizimin dhe zhvillimin e votimit do t'u jepet mundësia për imunizim.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria është lidere e BE-së për gratë në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

botuar më 21-07-24 10.05.PD

Bukuritë e botës nënujore paraqiten në një ekspozitë në Varna

Një ekspozitë në të hapur me fotografi nënujore mund të shihet deri në fund të gushtit në lagjen krijuese “Talijana” të qytetit bregdetar Varna. “Qëllimi ynë është të paraqesim bukurinë e botës nënujore të Detit të Zi dhe oqeanit botëror”, tha..

botuar më 21-07-24 9.05.PD

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

botuar më 21-07-23 7.11.MD