Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Për Patrikanën Bullgare “gjinia” është vetëm një koncept biologjik

Foto: Sinodi i Shenjtë

Interpretimi i konceptit “gjini” tejkalon arsyetimin ligjor dhe prek themelin e njerëzimit - natyrën biologjike të njeriut dhe domethënien e tij shpirtërore. Kjo thuhet në qëndrimin e Sinodit të Kishës Ortodokse Bullgare mbi mendimin e kërkuar nga Gjykata Kushtetuese për termin “seks”.

Ideologjitë e reja të ekzistencës së seksit, jashtë biologjikes, janë një orvatje për të ndarë njeriun nga Zoti. Njeriu si burrë apo grua është një krijesë e Zotit dhe nuk është çështje e zgjedhjes personale. Ashtu siç nuk mund të zgjedhim prindërit tanë, nuk mund të zgjedhim as gjininë tonë. Kisha nuk zëvendëson vetitë natyrore, por i shenjtëron ato, u jep atyre mundësinë për t'u zbuluar dhe për t'u realizuar në mënyrë të plotë, theksohet në pozitë.


Më shumë nga rubrika

Rumunët me më shumë vizita në Bullgari gjatë muajit qershor

Në qershor, në kushtet e pandemi së , udhëtimet e shtetasve bullgarë jashtë shtetit kanë qenë 458 700, sipas Institutit Kombëtar të Statistikave. N ë qershor të vitit 2019 udhëtimet kanë qenë mbi 717 000. Vizitat e të huajve..

botuar më 21-07-27 5.26.MD

Raca të lashta të deleve dhe dhive kullosin pranë fshatit Vllahi në krahinën e Pirinit

Më shumë se 20 vjet familja e Elena Cingarskës po bën përpjekje për ringjalljen e racave të rrezikuara, mes të cilave janë delja e racës karakaçane dhe dhia e racës së Kalloferit. Që të mund t’i përkushtohen kauzës së vet, që të gjithë ata e..

botuar më 21-07-27 7.15.PD

Mësuesit nga shkollat ​​bullgare në Evropë mblidhen në Veliko Tërnovo

Nga 27 deri më 30 korrik, Universiteti i Veliko Tërnovos "Shenjtorët Kirill dhe Metodij" është mikpritës i Javës së tretë ndërkombëtare Erasmus + "Shkollat bullgare jashtë vendit" për mësuesit në shkollat bullgare të fundjavës (të ashtuquajturat shkolla..

botuar më 21-07-27 5.25.PD