Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kujdesi shëndetësor elektronik dhe qytetet e urta janë ndër theksat e Bulgarian Digital Week 2021

Foto: bdw

Më shumë se 150 lektorë nga mbarë bota të bashkuar në 14 konferenca tematike do të ofrojë sivjet Java Digjitale Bullgare (Bulgarian Digital Week 2021) nga 21 deri më 26 qershor. Forumi do të mbahet online dhe do të japë informacion aktual  dhe  do të paraqesë praktika të mira për sferat prijëse të biznesit dhe për menaxhimin përmes teknologjive të informacionit.

Aksenti i edicionit të sivjetshëm do të jetë kujdesi shëndetësor digjital dhe praktikat e mira për këtë se si në të ardhmen të krijojmë modelin e tij të qëndrueshëm me ndihmën e teknologjive të informacionit.

Do të diskutohen tema si tregtia elektronike dhe tendencat kryesore në të pas përhapjes së Covid-19, zhvillimi i qyteteve të urta, mundësitë e energjisë së gjelbër, zhvillimi digjital i resurseve njerëzore dhe i industrisë së marketingut etj.

Radioja Kombëtare Bullgare është partnerja mediatike e veprimtarisë.

Përpilues: Veneta Nikollova

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova


Më shumë nga rubrika

Carevo përsëri bëhet kryeqyteti i mjaltit të manit

Më 1 gusht, në pushimoren buzë detit Carevo, fillon një festival “i shijshëm”, i cili i kushtohet mjaltit të manit i cili është tipik për krahinën e Stranxhës . Çdo vit, bletarë nga i gjithë vendi paraqesin në ekspozitën unike një gamë..

botuar më 21-07-31 7.05.PD

Ngjarjet me adresë ballkanike

“Mini Shengen” bëhet “Ballkani i hapur”, Bullgaria po kështu është e ftuar “Ballkani i Hapur” (Open Balkans) - kështu do të quhet iniciativa regjionale për një hapësirë të lirë ekonomike midis Shqipërisë, Serbisë dhe Maqedonisë së..

botuar më 21-07-30 2.02.MD
Tirana

Rivendosen fluturimet direkte mes Sofjes dhe Tiranës

Nga 1 gushti rivendosen fluturimet direkte mes Shqipërisë dhe Bullgarisë, njoftoi Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Sofje . Kompania GullivAir do t’i kryejë udhëtimet direkte javore Sofje-Tiranë-Sofje në periudhën 6 gusht – 28 shtator. Qëllimi i..

botuar më 21-07-29 2.14.MD