Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në Kopshtin e Borisit do të tingëllojë xhaz gjatë gjithë ditës

Foto: artsofia.bg

Festivali i parë për nga lloji i vet “Një ditë me xhaz” u jep skenë jo vetëm muzikantëve të afirmuar, por dhe xhazmenëve të cilët tani po hedhin hapat e tyre të parë. Në estradën verore në Kopshtin e Borisit në Sofje sot do të dalin instrumentistët nga “Brazz Asociacioni” swingersit nga Lindy Hop Bulgaria, këngëtarja e xhazit Vesella Morova, interpretuesja e vallëzimeve afrikane Maria Kosa, perkusionet nga “Jambadon”, si dhe talentet nga shkolla për këngëtarë D Stars. Në programin ditor do të marrin pjesë mbi 100 veta-adhurues dhe profesionalistë në kuadrin e katër koncerteve dhe tre punëtorive për muzikë dhe vallëzime.

Përpiluan: Diana Cankova,  Krasimir Martinov

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva


Më shumë nga rubrika

Hristo Jocov

Premierë e YoYo – xhaz projekt Jocov-Josifov

Ideja është e bateristit Hristo Jocov (Hristo Yotsov) - një interpretues i njohur, kompozitor, pedagog, i cili ka realizuar dhjetëra projekte autorësh. Vetëm se kësaj radhe ai ka vendosur të prezantojë një muzikë, të krijuar nga një njeri tjetër,..

botuar më 21-09-18 11.45.PD

"Besa, Shpresa, Dashuria" – një këngë e përjetshme

Në Ditën festive të Sofjes për të gjithë qytetarët e kryeqytetit tonë të bukur, ju kujtojmë këngën "Besa, Shpresa, Dashuria" – një interpretim që u bë hit në të kaluarën. Siç dihet, më 17 shtator Kisha Ortodokse Bullgare nderon kujtimin..

botuar më 21-09-17 12.37.MD

"Libër të mësoj, sukses të arrij"

Dita e parë shkollore gjithnjë është një festë për mësuesit, nxënësit dhe familjet e tyre. Edhe fëmijët e rritur të zhytur në problemet e tyre adoleshente emocionohen, zgjedhin me kujdes veshjet e tyre dhe natyrisht blejnë lule për mësuesit e tyre..

botuar më 21-09-15 3.59.MD