Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kori i Fëmijëve i Radios Kombëtare Bullgare mori një çmim të lartë shtetëror

Venecija Karamanova: E pranoj çmimin në emër të brezave të fëmijëve të talentuar bullgarë të cilët e përhapën lavdinë e Bullgarisë

Foto: president.bg

Presidenti Rumen Radev i dorëzoi pllakën “Shenjtor Kirill dhe Metodij” Korit të Fëmijëve të Radios Kombëtare Bullgare (BNR). Çmimi është për kontributin e madh në zhvillimin dhe popullarizimin e artit dhe kulturës bullgare dhe në lidhje me përvjetorin e 60-të të themelimit të Radio-korit të Fëmijëve.

“Për të mbrojtur emrin e Bullgarisë, ju duhet vëmendje, kujdes dhe mbështetje e vazhdueshme nga institucionet bullgare. Kjo është një kauzë jo vetëm për udhëheqjen e Radios Kombëtare Bullgare, por edhe për të gjithë shoqërinë tonë”, theksoi kreu i shtetit gjatë ceremonisë.

Duke pranuar çmimin në emër të korit të fëmijëve pranë radios, maestro Venecija Karamanova kujtoi sa emra të famshëm të talenteve kori i ka dhënë skenës bullgare të operës. “E pranoj çmimin në emër të brezave të fëmijëve të talentuar bullgarë që përhapën lavdinë e Bullgarisë dhe fituan miqësi dhe autoritet për vendin tonë përmes këngës së bukur bullgare”, theksoi ajo.

“Jam shumë e lumtur që këtë vit interpretime tona hynë në manualet e muzikës. Në kor ka fëmijë nga klasa e dytë deri në përfundimin e arsimit të mesëm. Mbi 160 pjesa janë aktualisht në repertor për një sezon e gjysmë. Lista jonë krijuese përfshin mbi 800 vepra që kanë kaluar nëpër zërat e fëmijëve. E gjithë puna është që të dalim në skenë dhe atje të themi gjithçka që duam të themi” - tha Venecija Karamanova për BNR.

Përvjetorin e 60-të Kori i Fëmijëve pranë radios do të shënojë me një koncert festiv më 30 qershor në Pallatin Kombëtar të Kulturës. Veprimtaritë i kushtuara vjetorit mbahen nën kujdestarinë e kreut të shtetit.


Më shumë nga rubrika

Hristo Jocov

Premierë e YoYo – xhaz projekt Jocov-Josifov

Ideja është e bateristit Hristo Jocov (Hristo Yotsov) - një interpretues i njohur, kompozitor, pedagog, i cili ka realizuar dhjetëra projekte autorësh. Vetëm se kësaj radhe ai ka vendosur të prezantojë një muzikë, të krijuar nga një njeri tjetër,..

botuar më 21-09-18 11.45.PD

"Besa, Shpresa, Dashuria" – një këngë e përjetshme

Në Ditën festive të Sofjes për të gjithë qytetarët e kryeqytetit tonë të bukur, ju kujtojmë këngën "Besa, Shpresa, Dashuria" – një interpretim që u bë hit në të kaluarën. Siç dihet, më 17 shtator Kisha Ortodokse Bullgare nderon kujtimin..

botuar më 21-09-17 12.37.MD

"Libër të mësoj, sukses të arrij"

Dita e parë shkollore gjithnjë është një festë për mësuesit, nxënësit dhe familjet e tyre. Edhe fëmijët e rritur të zhytur në problemet e tyre adoleshente emocionohen, zgjedhin me kujdes veshjet e tyre dhe natyrisht blejnë lule për mësuesit e tyre..

botuar më 21-09-15 3.59.MD