Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

Fshati Mogilica i malit Rodopa tërheq me natyrën e bukur dhe me trashëgiminë interesante kulturore. Në rajon ka shumë shpella, territore të mbrojtura, kështjella të lashta, ura, çezma....


Një nga simbolet e fshatit Mogilica është luga prej druri 123 litra e bërë nga mjeshtrit vendas.Kompleksi “Konakët Agushevi” është ndër monumentet më të njohura arkitekturore në malin Rodopa.
Foto: Krasimir Martinov

Më shumë nga rubrika

Bullgaria në fotografi

Skulptura dhe vizatime nga Georgi Donov. Deri më 29 shtator në Sofje galeria e Lidhjes së Artistëve Bullgarë, rruga “Shipka” Nr. 6. I lindur në Sofje në vitin 1961, Georgi Donov është një nga skulptorët origjinalë bullgarë, i cili e arrin..

botuar më 21-09-27 8.11.MD

Bullgaria në fotografi

Manastiri i Zemenit është një vend i preferuar për udhëtime njëditore dhe të fundjavës. Ai ndodhet nja 70 kilometra në jugperëndim të sofjes dhe nja 1.5 kilometra lart qytetit Zemen .  Kisha “Shën Joan Teolog” në Manastirin e Zemenit..

botuar më 21-09-19 10.20.PD

Bullgaria në fotografi

Bullgaria shënon solemnisht ditën e parë shkollore Fotografi nga hapja e vitit shkollor në Shkollën e 19 të Mesme “Elin Pelin” në Sofje.  Foto: Ani Petrova 

botuar më 21-09-15 4.20.MD