Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Çfarë janë rezultatet në këto zgjedhje krahasuar me zgjedhjet e 4 prillit

Foto: Ani Petrova

Partia që fitoi zgjedhjet "Ka një popull tillë" (ITN) tani do të ketë 65 deputetë në Parlament, që është 14 deputetë më shumë sesa arriti të fitonte në zgjedhjet e rregullta parlamentare më 4 prill, sipas rezultateve përfundimtare të votimit dhe shpërndarjes së vendeve. Koalicioni GERB-SDS humbet 12 vende. Në Legjislaturën e 45 të Kuvendit Popullor ai kishte 75 deputetë, ndërsa në Parlamentit e 46-të koalicioni do të përfaqësohet nga 63 deputetë. Forca e tretë politike, BSP për Bullgarinë, po humbet gjithashtu deputetë dhe do të përfaqësohet nga 36, ​​krahasuar me 43 në parlamentin e mëparshëm. “Bullgaria Demokratike” do të ketë 34 deputetë në Parlamentin e ri, krahasuar me 27 pas zgjedhjeve të mëparshme. Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë (DPS) humbet një vend – ajo kishte 30 në parlamentin e mëparshëm, tani do të ketë 29. Koalicioni “Ngrihu! Kriminelët jashtë!" do të ketë 13 deputetë, me një më pak krahasuar me Legjislaturën e mëparshme të Kuvendit Popullor.

Më shumë nga rubrika

Ngjarjet me adresë ballkanike

Tension në kufirin midis Serbisë dhe Kosovës Për shkak të vendimit të Prishtinës për të detyruar shoferët me targa serbe të vendosin targa të përkohshme të Kosovës kur hyjnë në vend, lindi një tension nëpër pikat kufitare midis..

botuar më 21-09-24 1.37.MD

Mbështetja për "Po e vazhdojmë ndryshimin" do të vijë nga zgjedhës të ndryshëm ideologjikisht

Formacioni i ri politik rreth ish-ministrave të financave dhe të ekonomisë në qeverinë e dytë teknike të Rumen Radev it deklaroi dëshirën e vet të jetë një nga faktorët në përbërjen e ardhshme të Kuvendit Popullor.   Dëshira e tyre për të vazhduar..

botuar më 21-09-20 2.45.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Në Bruksel ka rezerva ndaj iniciativës regjionale “Ballkan të Hapur” Administrata e Brukselit vlerëson negativisht nismën për “një mini Shengen” ose “Ballkan të Hapur” të liderëve të Maqedonisë, Serbisë dhe Shqipërisë dhe mendon, se ajo..

botuar më 21-09-17 2.33.MD