Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mjekët nga “Pirogov” do të protestojnë para Presidencës

Foto: BGNES

Ditën e radhës mjekët dhe infermieret nga spitali i urgjencës “Pirogov” protestuan para ndërtesës së institutit. Ata kërkojnë dorëheqjen e Ministrit të përkohshëm të shëndetësisë dr. Stojço Kacaraov dhe kthimin e drejtorit të shkarkuar prof. Asen Balltov. Mjekët gjithashtu kërkojnë dorëheqjen e menjëhershme të drejtorit të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore dhe futjen e një shtegu klinik për të financuar trajtimin e pacientëve me sindromën “postcovid” dhe sindromën “longcovid”. Nga 22 korriku protestat do të zhvillohen para ndërtesës së Presidencës. Motivi i të pakënaqurve është që Presidenti ka emëruar Ministrin e Shëndetësisë dhe ai është përgjegjës për veprimet e tij.

Më shumë nga rubrika

Niveli i ulët i Danubit në vjeshtë bllokon lundrimin në lumë

Niveli i ulët i Danubit pengon lundrimin në pjesën bullgare të lumit. Një numër i madh i anijeve janë duke pritur në zonën e Belene. Shefi i Drejtorisë së Mbikëqyrjes së Lumit - Ruse, kapiteni Ivan Zhekov, njoftoi se 22 anije dhe rreth 50 seksione..

botuar më 21-09-24 11.25.PD
Elena Jonçeva

Eurodeputetët po studiojnë sundimin e ligjit në Bullgari

Grupi i monitorimit nuk është një organ hetimor. Qëllimi ynë është të mbledhim informacion dhe të provokojmë debat, të njohim Parlamentin Evropian me problemet reale në Bullgari dhe të gjejmë mjete për zgjidhjen e tyre. Kjo u tha për BNR nga..

botuar më 21-09-24 10.22.PD

Hapet Nata Evropiane e Shkencëtarëve

Edicioni i këtij viti i Natës Evropiane të Shkencëtarëve zhvillohet më 24 dhe 25 shtator 2021. Ngjarja synon të sjellë studiuesit më afër publikut dhe të tërheqë të rinjtë në karriera shkencore. Duke pasur parasysh epideminë COVID-19, Nata..

botuar më 21-09-24 9.45.PD