Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi: Manastiri i Kremikovcit “Shën Gjergji Fitimprurësi”

Manastiri i Kremikovcit “Shën Gjergji Fitimprurësi”, i vendosur në shpatet e ulëta të malit Stara Pllanina, 22 km nga qendra e Sofjes, është një vend i shkëlqyeshëm për relaksim dhe përulësi shpirtërore.
Manastiri u ndërtua në shekullin XIV, gjatë Mbretërisë së Dytë Bullgare. Ai u dogj plotësisht gjatë pushtimit osman në vitin 1382. 100 vjet më vonë, një bujar vendas i quajtur Radivoj e rinovoi dhe urdhëroi pikturimin e manastirit në kujtim të dy fëmijëve të tij të vdekur, viktima të një epidemie të murtajës.


Foto: BGNES

Më shumë nga rubrika

Kukerët në fshatin Drugan të Bullgarisë Perëndimore

Riti dimëror “Surva” është karakteristik për Bullgarinë e Mesme Perëndimore – fshatrat përreth qyteteve Pernik, Breznik, Zemen dhe Radomir. Ai u përfshi në Listën Përfaqësuese të UNESCO-s të Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të Njerëzimit...

botuar më 22-01-14 11.43.PD

Bullgaria në fotografi

Foto: BGNES

botuar më 22-01-07 11.14.PD

Bullgaria në fotografi

Rituali i bekimit të flamujve luftarakë dhe të flamujve të shenjtë të Ushtrisë Bullgare  “Vallja e Meshkujve” në Kallofer  Hedhja e kryqit Foto: BGNES, BNR

botuar më 22-01-06 2.16.MD
Подкасти от БНР