Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sofja dhe Ruse - pikë ndalimi e një treni të posaçëm në të gjithë Evropën

Foto: arkiv

Qytetet bullgare janë një pjesë nga itinerari, nëpër të cilin do të kalojë treni-expres “Lidhja me Evropën”. Tojo do të bëjë një turne pesë-javore nëpër Kontinentin e Vjetër. Fillimi i udhëtimit qe nga stacioni në Lisbonë më 2 shtator.

Me një destinacion përfundimtar në Paris dhe një ndalesë në Lubjanë, treni lidh simbolikisht presidencat, portugeze, sllovene dhe franceze, të Këshillit të Bashkimit Evropian. Itinerari përfshin ndalesa në mbi 100 qytete evropiane, mes të cilave kryeqyteti bullgar Sofja dhe qyteti Danubian-Ruse. Ngjarje të ndryshme janë të parashikuara përgjatë rrugës, ku adhuruesit e transportit hekurudhor mund të ndjekin debatet dhe diskutimet, të cilat zhvillohen gjatë kohës së udhëtimit sa i përket politikës së Bashkimit Evropian në fushën e infrastrukturës dhe roli i rrjetit të transportit trans-evropian (TEN-T). Ato do të transmetohen drejtpërdrejt në faqen e internetit të iniciativës, njoftuan nga Komisioni Evropian. Shkaku për iniciativën  është viti aktual evropian i transportit hekurudhor.

 Përpiloi: Elena Karkallanova

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Më shumë nga rubrika

Foto: Facebook/BulgarianAntarcticInstitute

"Kuzhina Antarktike" – një histori "e shijshme" për jetën e shkencëtarëve polarë

“Askush nuk është më i madh se buka” thotë një proverb e vjetër bullgare, kurse gjatë këtyre ditëve morëm vesh se kjo mençuri zbatohet me forcë të plotë për zotërinjtë e kontinentit të akullt – shkencëtarët e Antarktidës. Në tregun e librave doli..

botuar më 21-10-20 7.15.PD
Ministri Kacarov

Certifikata e gjelbër në Bullgari hyn në fuqi më 21 tetor

Që nga 21 tetori do të hyjmë me certifikatë të gjelbër në restorante, kinema, teatro, salla koncertesh, galeri, palestra, qendra tregtare dhe dyqane mbi 300 metra katrorë, hotele, salla noti dhe sporti, klube. Këtë e bëri të ditur Ministri i..

botuar më 21-10-19 5.24.MD

Bullgarët jashtë vendit dërgojnë gjithnjë e më pak para në atdheun e tyre

Pandemia ka zvogëluar 7 herë paratë që bullgarët jashtë vendit u dërgojnë të afërmve të tyre në Bullgari. Për 7 muajt e parë të vitit 2021, ata kanë transferuar vetëm 98 milionë euro, sipas Bankës Popullore Bullgare. Për krahasim, në vitin 2019..

botuar më 21-10-18 3.02.MD