Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kompani të përpunimit të mishit nga Britania e Madhe duan të investojnë në Bullgari

Presidenti Radev
Foto: BGNES

Një qëllim strategjik për Bullgarinë është zhvillimi i bujqësisë moderne dhe konkurruese me ruajtjen e detyrueshme të burimeve natyrore dhe mjedisit. Kjo u tha nga Presidenti Rumen Radev në një takim në Sofje me përfaqësuesit e kompanive të mëdha në industrinë e përpunimit të mishit, të cilat operojnë në Mbretërinë e Bashkuar dhe eksplorojnë mundësitë e investimeve në Bullgari.

Radev theksoi se vendi ynë ka kushte të favorshme për investime në bujqësi. Si të tilla, ai theksoi tokën e pastër dhe pjellore, burimet e ujit dhe traditat e forta të Bullgarisë në mbarështimin e bimëve dhe kafshëve.

Më shumë nga rubrika

Pandemia i detyroi shumë bullgarë të kthehen dhe pakësoi fondet e dërguara në shtëpi

Një rënie e mprehtë e fondeve të dërguara nga bashkatdhetarët tanë jashtë vendit, sipas të dhënave të Bankës Popullore Bullgare. Për 7 muajt që nga fillimi i vitit, ekonomitë shtëpiake bullgare të ndihmuara me fondet e të afërmve nga jashtë, kanë..

botuar më 21-10-27 7.15.PD

Certifikatat e gjelbra dhe biznesi në Bullgari

Ka skaduar shtyrja e dhënë nga Ministria e Shëndetësisë në fund të javës së kaluar për marrjen e certifikatës së gjelbër. Që sot pa këtë dokument do të hyhet vetëm në dyqanet ushqimore, bankat, farmacitë, institucionet shtetërore dhe për vizitë..

botuar më 21-10-25 4.00.MD
Godina e Bankës Kombëtare Bullgare

Banka Kombëtare Bullgare po u ofron investitorëve 250 milionë euro borxh të ri

Banka Kombëtare Bullgare /BNB/ ofron për blerje 250 milionë euro borxh të ri të shtetit. Nëse shiten të gjitha obligacionet 10-vjeçare, borxhi i ri nga fillimi i vitit 2021 do të arrijë 1.15 miliardë euro. BNB pret që norma e interesit për..

botuar më 21-10-25 9.26.PD