Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në zgjedhjet e 14 nëntorit pritet një aktivitet më i madh jashtë vendit

Foto: BNR

Mund të pritet që të ketë më shumë aktivitet midis bashkatdhetarëve tanë në Britaninë e Madhe dhe vende të tjera në Evropë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare dhe presidenciale. Këtë e parashikoi para Radios Kombëtare Bullgare bullgarja Marija Spirova, e cila jeton në Britaninë e Madhe. “Problemi i madh me zgjedhjet jashtë vendit është se ato kryhen nga qytetarë të zakonshëm vendas, të cilët në asnjë mënyrë nuk janë të angazhuar institucionalisht. Ata e bëjnë atë me vullnetin e tyre të lirë”, shtoi Spirova. Votimi me makinë kufizon shkeljet gjatë zgjedhjeve, por nëse ka një problem me ngarkimin e softuerit, gjithmonë mund të votohet me letër, tha Spirova.


Më shumë nga rubrika

Simeon Karakolev

Fermerët aplikojnë për subvencione të BE -së me 2/3 kafshë virtuale

Ministria e Bujqësisë dhe Agjencia e Ushqimit kanë konstatuar se në rajonin e Sofjes fermave u mungojnë dy të tretat e kafshëve për të cilat kanë aplikuar për subvencione evropiane, domethënë këto janë vetëm kafshë virtuale, që në fakt nuk..

botuar më 21-10-22 5.09.MD

Pritet një pjesëmarrje më e ulët e bullgarëve jashtë vendit në zgjedhjet e ardhshme

Bullgarët jashtë vendit do të votojnë në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale në 760 qendra votimi në 68 vende, bëri të ditur Ministria e Punëve të jashtme. Votimi do të zhvillohet me makina në të paktën 200 seksione, tha Ivan Kondov, kryetar i..

botuar më 21-10-22 4.41.MD

Ruajtja e makinave të votimit është nën pikëpyetje

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve - KQZ njoftoi Kryeministrin në detyrë Stefan Janev për një problem me ruajtjen e makinerive të votimit. KQZ-ja thekson se këtë e ka sinjalizuar një muaj më parë dhe këmbëngul që çështja të zgjidhet urgjentisht...

botuar më 21-10-22 3.07.MD