Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Borxhi i jashtëm i Bullgarisë po rritet

Foto: arkiv

Borxhi i jashtëm bruto i Bullgarisë në fund të korrikut 2021 ishte 40 527 miliardë euro. Kjo është 61.7% e PBB -së së vendit, njoftoi Banka Popullore Bullgare. Borxhi është rritur me gati 3 miliardë euro në vit dhe përfshin detyrimet e sektorit qeveritar dhe atij privat.

Detyrimet afatgjata - në fund të korrikut arritën në mbi 34 miliardë euro dhe në një vit u rritën me 2.5 miliardë euro. Detyrimet afatshkurtra të shlyerjes në 12 muajt e ardhshëm janë 6375 miliardë euro ose 408 milionë euro më shumë se një vit më parë.

Borxhi i jashtëm i qeverisë në fund të korrikut ishte 8354 miliardë euro, ose 12.7% e PBB -së. Në një vit, rritja është 2.164 miliardë euro ose 35%.


Më shumë nga rubrika

Akullorja e prodhuar në fshatin bullgar Rozino hyri në TOP 10 të akulloreve më të mira në botë

Bullgaria është i vetmi vend i BE-së që u përfshi në renditjen e forumit ndërkombëtar “Gelato World Heritage” në Romë, i organizuar për të tretën herë nga Shoqata Italiane e Mjeshtërve të Akulloreve (Associazione Italiana Gelatieri). Në..

botuar më 21-12-01 7.15.PD

Standard & Poor's ripohoi vlerësimin e kreditit të Bullgarisë me një perspektivë të qëndrueshme

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit Standard & Poor's - S&P Global Ratings ka konfirmuar vlerësimin afatgjatë të kredisë së Bullgarisë në 'BBB/A-2', bëri të ditur Ministria e Financave. Pasojat ekonomike afatmesme të pandemisë janë të..

botuar më 21-11-30 11.01.PD

Bullgaria po vazhdon të marrë hua

Bullgaria po vazhdon të tërheqë borxhe të reja çdo të hënë të javës. Borxhi është i brendshëm, dmth. ai është ndaj bankave lokale, shoqërive të pensioneve dhe investitorëve të tjerë korporativë. Para pak kohe, ky trend u riafirmua me lëshimin nga..

botuar më 21-11-27 11.45.PD