Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

"Ka një popull të tillë" propozoi një program anti-krizë për energjetikën

Ivan Hinovski
Foto: BGNES

Partia "Ka një popull të tillë" propozoi në një konferencë një program me 18 masa anti-krizë për zhvillimin e qëndrueshëm të energjetikës dhe mbështetje për bizneset dhe familjet. Ndër masat me prioritet është zbatimi i një mekanizmi për subvencionimin e biznesit bullgar, i prekur nga çmimet e larta të energjisë elektrike. "Fondet mund të sigurohen duke u rishpërndarë fitimet e ndërmarrjeve shtetërore super-fitimprurëse, Centrali atomik “Kozlloduj” dhe hidrocentralet – pronë e Kompanisë Elektrike Kombëtare," tha Ivan Hinovski, i cili kryesoi komitetin e energjetikës në parlamentin e kaluar. Mekanizmi supozon kompensime direkte të çmimit të energjisë elektrike të blerë në bursë nga biznesi.

Masat përfshijnë gjithashtu zhvillimin e një udhërrëfyesi 3-vjeçar për liberalizimin e plotë të tregut të energjisë dhe mbylljen e tregut të rregulluar të energjisë elektrike. Propozohet të përgatitet një Urdhëresë për mbrojtjen e familjeve të rrezikuara dhe të përfshihet vendi në skemën evropiane për përdorimin e ndihmës energjetike.


Më shumë nga rubrika

Çmime rekord të larta të energjisë elektrike, fitim rekord i Kompanisë Elektrike Kombëtare

Çmimet e energjisë elektrike po rriten në Bullgari, si dhe në shumë vende të tjera të Evropës. Por me rritjen e çmimeve, rriten edhe fitimet e kompanive të energjisë. Në Bullgari bëhet fjalë për lojtarin kryesor në tregun e energjisë elektrike -..

botuar më 21-12-02 7.15.PD

Akullorja e prodhuar në fshatin bullgar Rozino hyri në TOP 10 të akulloreve më të mira në botë

Bullgaria është i vetmi vend i BE-së që u përfshi në renditjen e forumit ndërkombëtar “Gelato World Heritage” në Romë, i organizuar për të tretën herë nga Shoqata Italiane e Mjeshtërve të Akulloreve (Associazione Italiana Gelatieri). Në..

botuar më 21-12-01 7.15.PD

Standard & Poor's ripohoi vlerësimin e kreditit të Bullgarisë me një perspektivë të qëndrueshme

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit Standard & Poor's - S&P Global Ratings ka konfirmuar vlerësimin afatgjatë të kredisë së Bullgarisë në 'BBB/A-2', bëri të ditur Ministria e Financave. Pasojat ekonomike afatmesme të pandemisë janë të..

botuar më 21-11-30 11.01.PD
Подкасти от БНР