Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Minatorët protestuan në kryeqytet

| rinovuar më 21-10-13 3.11.MD
Foto: Zhivko Ivanov

Punonjësit e Minierave Marica-Iztok-2 dolën për të protestuar në Sofje. Ata kërkojnë që funksionimi i termocentraleve të kompleksit të qymyrit të garantohet të paktën deri në vitin 2040. "Ne nuk do të lejojmë vendime për të ardhmen pa pëlqimin e punëtorëve," komentoi Dejan Djakov nga Konfederata e Sindikatave të Pavarura në termocentral. Protestuesit insistojnë për të gjetur një zgjidhje efektive për të ardhmen e rajoneve të qymyrgurit pas mbylljes së minierave. Të punësuarit në industri kërkojnë që të mbrohet sa më shumë pavarësia energjetike e vendit tonë.

Pjesëmarrësit do të paraqesin një deklaratë proteste dhe një listë me nënshkrime për mbrojtjen e minierave të qymyrgurit para Kryeministrit të detyrë Stefan Janev.


Më shumë nga rubrika

Ministri Stoev

Sofja pret nga Shkupi garanci të qarta për fqinjësi të mirë

Ministri i Jashtëm Svetllan Stoev zhvilloi bisedime dypalëshe me komisionerin e zgjerimit të BE, Olivér Várhelyi dhe homologun e tij spanjoll, José Bueno. Në Barcelonë, në forumet rajonale Unioni për Mesdheun dhe takimi i BE-së dhe vendeve partnere..

botuar më 21-11-30 2.59.MD

Bullgaria do të jetë mikpritëse e një konferencе për qëndrueshmërinë demografike me pjesëmarrjen e OKB-së

Bullgaria është e vetëdijshme për nevojën për të investuar në kapitalin njerëzor, tha presidenti Rumen Radev në një takim me zëvendëssekretaren e përgjithshme të OKB-së Natalia Kanem, e cila është për vizitë në Bullgari. Më 1 dhe 2 dhjetor, Sofja do të..

botuar më 21-11-30 10.12.PD

Kod i verdhë për borë dhe erë në 19 rrethe të vendit

Autostrada “Struma” është bllokuar pas reshjeve të borës. Rruga për në kufirin me Maqedoninë e Veriut afër Gjueshevos është e hapur. Gati 100 maune të bllokuarь bllokuan përkohësisht autostradën Hemus në drejtim të Sofjes. Rruga për në Varna mbeti..

botuar më 21-11-30 9.39.PD