Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Labirinti shkëmbor pranë fshatit Kranovo disponon një shteg të ri ekologjik

Foto: BNR

Labirinti në shkëmbinjtë gjendet në 60 kilometra nga qyteti Dobriç dhe përbën një itinerar të një traseje 3 kilometrash me markime në dy nivele me pikënisje në qendër të fshatit Kranovo. Janë të siguruara harta dhe tabela, të cilat tregojnë drejtimin dhe kureshtjet në rrethina. 

Shtegu ekologjik është i vendosur në bregun e djathtë të lumit Suhata Reka, në afërsi me kufirin rumun. Në rajon ka një koloni prej manastireve shkëmbor, të cilët datojnë nga antikiteti i vonë. Shkencëtarët i përcaktojnë si më të vjetrit në Evropë.

Shtegu i ri ekologjik është hapi i parë drejt ndërtimit të një parku të ardhshëm me peizazhe duke përfshirë dhe rrugë të tjera turistike përgjatë lumit Suhata Reka, tha përpara programit “Horizont” të Radios Kombëtare Bullgare - Nikollaj Panajotov, drejtor ekzekutiv i Shoqatës Bullgare për një turizëm fshatar dhe ekologjik. Sipas tij potenciali i të gjithë rajonit është i pashtershëm dhe hap mundësi për gjallërimin e biznesit. Një nga mënyrat është hapja e shtëpive për miq dhe e restoranteve, si dhe përdorimi i aeroportit Kajnarxha, që është në rreth 20 kilometra nga qyteti Silistra, për udhëtime turistike në ajër.

Përpiloi: Veneta Nikollova

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Më shumë nga rubrika

Veliko Tërnovo prezanton trashëgiminë e tij kulturore dhe historike në një ekspozitë në Madrid

Trashëgimia e pasur kulturore dhe historike dhe potenciali turistik i qytetit Veliko Tërnovos prezantohen në ekspozitën më të madhe të specializuar në Spanjë - FITUR, njofton qendra për shtypin e bashkisë së qytetit. Në forumin që fillon më 19..

botuar më 22-01-19 1.14.MD

Biznesi insiston në zhvillimin e turizmit të kampingut

Ministri i Turizmit Hristo Prodanov në një takim me përfaqësuesit e turizmit alternativ dhe aventuror diskutoi idetë për zhvillimin e këtij lloji të produkteve turistike në Bullgari. Ministri Hristo Prodanov tha se ministria do t’i kushtojë..

botuar më 22-01-17 6.12.MD

Ballçik tërheq miq nga vendi dhe nga jashtë me një program të pasur kulturor

Një sërë ekspozitash, forumesh, festivalesh janë pjesë e veprimtarive që do të zhvillohen deri në fund të muajit gusht në Ballçik . Programi i pasur kulturor filloi që në ditët e para të janarit. Deri në fund të muajit mund të shikohet..

botuar më 22-01-15 10.25.PD
Подкасти от БНР