Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria ka rritur eksportin e mallrave në BE me 23%, partneri kryesor është Gjermania

Foto: arkiv

Në periudhën janar - gusht 2021 Bullgaria ka rritur eksportin e mallrave drejt BE-së me 23,5% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2020, duke arritur në 28,796 mlrd leva / 14,723 mlrd euro /. Importi i mallrave nga BE-ja gjithashtu është rritur - me 25,0% dhe ka arritur 29,026 mlrd leva /14,841 mlrd leva/. Partnerët kryesorë tregtarë të Bullgarisë janë Gjermania, Rumania, Italia, Greqia, Franca dhe Belgjika, të cilat përbëjnë 69.6% të eksportit drejt vendeve anëtare të BE, sipas Institutit Kombëtar të Statistikave.

Më e madhja është vlera e mallrave të importuara nga Gjermania, Rumania,

Italia, Greqia, Holanda dhe Hungaria.


Më shumë nga rubrika

Çmimet u rritën ndjeshëm dhe kjo ndryshoi edhe qëndrimet e bullgarëve për kursimet e tyre

Aktualisht jemi në një periudhë transformimi global të ekonomive në mbarë botën, biznese të reja po shfaqen dhe të tjera po ndryshojnë dhe kjo reflektohet edhe në vendin tonë, thonë ekspertët financiarë. Ata këshillojnë njerëzit që të vazhdojnë të..

botuar më 22-01-21 7.15.PD

Investitorët austriakë: Klima e biznesit në Bullgari është inkurajuese

Austria është ndër investitorët kryesorë në Bullgari. 4.6 miliardë euro janë investimet e 350 kompanive austriake. Mbi 20 000 bullgarë punojnë në kompani austriake. Situata ekonomike dhe politike në Bullgari është “inkurajuese” – kështu e..

botuar më 22-01-20 7.31.MD

Qarkullimi i Bursës Bullgare u rrit me 106 për qind në vitin 2021

Bursa Bullgare regjistroi vitin 2021 si një nga vitet më të suksesshme në historinë e saj, me një xhiro prej 819 milionë leva. Kjo paraqet një rritje prej 106 për qind krahasuar me vitin e mëparëshëm 2020, njoftojnë nga bursa. Numri i..

botuar më 22-01-20 5.35.MD
Подкасти от БНР