Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Më 16 nëntor festojmë Ditën e Tolerancës - bota është plot ngjyra, prandaj është e bukur!

Foto: pixabay

Sot, 16 nëntor, festojmë Ditën Ndërkombëtare të Tolerancës. “Toleranca është respekti, pranimi dhe vlerësimi i shumëllojshmërisë së pasur të kulturave të botës sonë”, thuhet në Deklaratën për Tolerancën miratuar nga UNESCO.

Sot studentët nga Burgasi do t'i bashkohen flash mobit nën moton "Mesazhi im për një botë më të mirë", organizuar nga Qendra për Bashkëpunim Hebreo-Bullgar "Alef".

“Le të përpiqemi të jemi më tolerantë – bota është plot ngjyra dhe prandaj është e bukur!”, “Toleranca është dhembshuri!” – këto janë disa nga mesazhet e dërguara nga nxënësit e shkollës së mesme bullgare “Dr. Peter Beron” në Pragë. Me iniciativën e këshillit të nxënësve, secili prej tyre shkroi në një copë letër apelin e tyre drejtuar botës për ta bërë vetë pak më të mirë.


Më shumë nga rubrika

Nisma për promovimin e universiteteve bullgare jashtë vendit po vazhdon

Po vjen një fushatë e katërt informuese për të promovuar universitetet bullgare jashtë vendit. Ajo u është drejtuar studentëve të ardhshëm nga komunitetet bullgare jashtë vendit dhe do të mbahet online më 14 maj në orën 14:30 me orën bullgare...

botuar më 22-05-13 11.27.PD

Profilaksia dhe e-shëndetësia janë aktivitete me prioritet në sektorin e shëndetësisë

Recetat e letrës me të cilat çdo pacient bullgar shkon në farmaci nuk u zhdukën në fillim të majit. Ideja ishte që këtë pranverë të kalonim tërësisht te recetat në formë elektronike, por ky propozim u sulmua nga organizatat mjekësore dhe pacientët...

botuar më 22-05-12 12.28.MD

Bullgarët kanë frikë nga një sulm rus

62% e bullgarëve kanë frikë se Rusia do ta sulmojë Bullgarinë me raketa dhe bomba. 54% kanë frikë se Rusia mund ta pushtojë atë, sipas një studimi përfaqësues të agjencisë ESTAT, të cituar nga euractiv.com. Disa prej të anketuarve kanë frikë..

botuar më 22-05-12 10.56.PD